VIDEO Povestea Linei Medina, cea mai tânără mamă din lume care a născut la numai 5 ani

2 lm jpg jpeg

O fetiţă peruană de numai 5 ani, pe nume Lina Medina a devenit în anul 1939 cea mai tânără mamă din istorie când a născut un băiat. Cazul ei i-a uimit pe pediatri şi a atras atenţia asupra familiei ei mai mult decât şi-ar fi dorit.

La începutul primăverii anului 1939, părinţii unei fetiţe de 5 ani dintr-un sat din Peru au observat că fata avea burta mărită. De teamă să nu fie vorba de o tumoare, Tiburelo Medina şi Victoria Losea au dus-o la un medic din Lima. Spre suprinderea lor şi a medicilor, s-a descoperit că fiica lor, Lina Medina, era însărcinată în 7 luni. În data de 14 mai 1939, Medina a născut prin cezariană un băieţel sănătos, devenind cea mai tânără mamă din lume, în vârstă de numai 5 ani, 7 luni şi 21 de zile.

Fata nu a spus niciodată autorităţilor cine a fost tatăl copilului ei, iar ea şi familia au evitat întotdeauna propunerile de interviu venite din partea presei. În ciuda misterului care o înconjoară pe cea mai tânără mamă din lume, au ieşit la iveală câteva detalii despre modul în care a rămas însărcinată şi cine ar fi fost tatăl.

Lina Medina suferea de pubertate precoce

Născută în anul 1933, într-unul dintre cele mai sărace sate din Peru, Lina Medina a fost unul dintre cei 9 copii ai familiei sale. Sarcina ei a fost un şoc pentru cei dragi, dar pentru endocrinologii pediatri nu era de neconceput ca o fetiţă de 5 ani să rămână însărcinată. S-a dovedit că Lina avea o afecţiune genetică rară numită pubertate precoce. Aceasta grăbeşte creşterea şi face corpul unui copil să se transforme în cel al unui adult înainte de vârsta de 8 ani la fete şi 9 ani la băieţi. Fetele cu această afecţiune au prima menstruaţie înainte de vârsta de 1 an şi sânii mai dezvoltaţi mai devreme. Cauza bolii nu a fost găsită, dar studiile recente au descoperit că fetiţele abuzate sexual pot trece prin pubertate mai repede decât alţi copii. Deci, există suspiciuni că pubertatea precoce ar putea fi accelerată de contactul sexual de la o vârstă fragedă.

În ceea ce o priveşte pe Lina Medina, medicul Edmundo Escomel a notat într-un jurnal medical că ar fi avut prima ei menstruaţie la numai 8 luni. Alte publicaţii susţin că avea 3 ani la prima menstruaţie. În urma unei examinări la vârsta de 5 ani, s-a observat că avea deja sâni, şolduri mai largi decât în mod normal şi o creşterea osoasă avansată.

Cine a fost tatăl copilului Linei Medina?

Boala fetei explică parţial modul în care a rămas însărcinată. Nu le-a spus niciodată medicilor ei sau autorităţilor cine este tatăl băieţelului ei sau circumstanţele care au dus la sarcină. Tiburelo, tatăl Medinei, care lucra ca argintar local, a fost arestat pentru scurt timp pentru presupusul viol al copilului său. A fost eliberat şi s-a renunţat la acuzaţiile care i s-au adus din lipsă de dovezi sau declaraţii din partea unor martori care să-l facă responsabil. El a negat că şi-ar fi violat fiica. După naştere, au apărut agenţii de presă care au speculat că fata ar fi fost atacată în timpul unor festivităţi care au avut loc în apropierea satului ei, dar nu s-a dovedit nimic.

Lina şi familia ei au refuzat să vorbească nici măcar contracost

După ce s-a aflat de sarcina Linei Medina, presa din Peru a dorit să-i ia interviu fetei şi familiei ei. Li s-au oferit fără succes mii de dolari. Presa din SUA le-a propus să le plătească drumul până în Statele Unite, dar niciunul n-a acceptat să vorbească despre cele întâmplate.

Aversiunea Medinei faţă de lumina reflectoarelor a continuat până prezent. S-a aflat doar că naşterea a avut loc prin operaţie cezariană, deoarece, în ciuda şoldurilor lărgite prematur, i-ar fi fost imposibil să nască bebeluşul pe cale naturală din cauza canalului de naştere îngust. Băieţelul ei a fost numit Gerardo, după numele medicului care i-a monitorizat sarcina. Fata şi copilul au plecat în satul familiei lor, după ce au fost externaţi din spital.

Băiatul ei a crezut până la 10 ani că Lina e sora lui

La doi ani de la naştere, un specialist în educaţia copiilor de la Universitatea Columbia a primit permisiunea de a vizita familia. A aflat că fata avea „o inteligenţă peste normal”, iar băiatul ei era „perfect normal”. „Lina se gândeşte la copil ca la un frăţior”, a spus specialistul.

Citeşte şi:

O mamă singură cu 6 copii a mai vrut unul şi au apărut încă 8. Cum se descurcă?

Drama vieţii ei. Lisa Marie Presley şi-a descoperit tatăl, pe Elvis, mort în casă. Avea 9 ani atunci

Un obstetrician care a scris o carte despre Medina, a spus că fata prefera să se joace cu păpuşile ei decât cu copilul ei. Cât despre Gerardo, el a crescut crezând că Medina era sora lui mai mare şi a aflat adevărul în jurul vârstei de 10 ani. A decedat 30 de ani mai târziu din cauza unei boli a oaselor. Nu se ştie dacă Lina mai trăieşte încă. A dus o viaţă liniştită în Peru, departe de ochii lumii. A lucrat ca secretară pentru medicul care a asistat-o la naştere. S-a căsătorit târziu şi a născut un al doilea băiat, pe când avea 30 de ani. În 2002, locuia într-un cartier sărac din Lima.

FOTO: Instagram/serenamorena.peRecente

Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg