Voluntariatul, o meserie pentru suflet

1 60645 original jpg jpeg

Puţin sunt astăzi cei care ar fi dispuşi să muncească, fără a beneficia în schimb de o recompensă materială. Şi totuşi, mai există persoane pentru care nu există răsplată mai mare decât un zâmbet cald şi un sincer „mulţumesc“.

George Apostu,student

George Apostu are doar 20 de ani şi,deşi se află la vârsta la care şcoala şi clipele de relaxare alături de prieteni ar trebui să fie pe primul plan,el îşi răpeşte o mare parte din timpul liber pentru a fi voluntar la Crucea Roşie,filiala Braşov. A ajuns acolo din întâmplare,acum cinci ani,când şi-a însoţit un prieten care avea de făcut un proiect despe un ONG. După ce a participat la un stagiu de prim ajutor şi-a dat seama că-i place ceea ce face şi că trebuie să continue. De atunci a fost la toate activităţile organizaţiei,ceea ce l-a ajutat să-şi dezvolte abilităţile de a lucra în echipă,dar şi de a fi un bun conducător. George nu s-a limitat doar la proiectele organizate de Crucea Roşie,ci s-a înscris voluntar la balul de caritate OvidiuRo,la festivalul Summer Well şi la concertul BZN. Când vine vorba însă de care proiect i-a fost cel mai drag,atunci răspunsul este EVRECA. „A fost proiectul prin care am avut şansa de a fi consilier în Caraibe. Proiectul a constat în dezvoltarea modului în care sunt gestionate dezastrele de pe două insule,Grenada şi Barbados. Eu am fost responsabil pe partea de tineret şi am ţinut cursuri despre leadership,despre recrutatea şi menţinerea voluntarilor şi despre organizarea unui training. A fost o experienţă unică şi sper să mai am parte de mai multe de acest fel“,povesteşte George.

d2ad36a032cfd1c35bf484e3a36bfad5 jpg jpeg

Citeşte şi:

Mihaela Stroe citeşte oamenii după gesturi

De ce se tem oamenii de vineri 13?

Viorel Lăcătuş,director de investiţii

Se poate considera un om împlinit,cu o familie frumoasă şi multe proiecte îndrăzneţe. Poate de dragul celor 3 copii ai săi visează că într-o zi România va fi din nou acoperită de păduri,că apele nu vor mai fi atât de poluate,că agricultura va fi ecologică,iar Delta Dunării se va transforma într-un tărâm de vis. Pentru ca toate planurile sale să se îndeplinească Viorel este din 2012 voluntar în cadrul organizaţiei „Plantăm fapte bune în România“. Se implică din tot sufletul în fiecare acţiune la care participă şi nu va uita niciodată sentimentul de mulţumire pe care l-a avut când a văzut cât de frumos au crescut puieţii pe care i-a plantat pe 2 hectare în localitatea Peştera. A avut parte şi de moment grele de-a lungul timpului,simţind că-l doare sufletul atunci când a ajuns în judeţul Argeş şi a văzut cum 300 de hectare de pădure au dispărut în urma tăierilor ilegale. Însă,nu şi-a pierdut nicio clipă speranţa în bunătatea semenilor,iar anul viitor vine cu proiecte mari. „Vom lansa programul «Împădurirea Naţională»,prin care dorim să reunim un număr de 20.000 voluntari,cu ajutorul cărora să tragem un semnal de alarmă şi autorităţilor că se poate reîmpăduri o ţară,atâta vreme cât oamenii conştientizează necesitatea pădurilor. Succesul nostru major nu va fi faptul că vom reuşi să plantăm aproximativ 100 hectare de puieţi,ci faptul că 20.000 de oameni voluntari vor susţine cauza pădurilor în 2015 prin participarea lor directă la plantări“,susţine Viorel.

296c0c6f7ee23e0a4e19891d64adf0d1 jpg jpeg

Maria Elena Trică,pensionară

Când doamna Trică s-a mutat în cartierul Drumul Taberei din Bucureşti,acum aproape 30 de ani,zona Favorit era un reper al comunităţii,iar cinematograful cu acelaşi nume un loc de petrecere a timpului liber alături de cei dragi. „Ştiam că,după premiera unui film bun la cinematograful Patria,în săptămâna următoare,acel film va rula la Favorit,într-o sală elegantă,cu fotolii din pluş,într-un mediu ambiant plăcut la care mă duceam,împreună cu familia“,povesteşte doamna Elena. Însă anii au trecut,cinematograful s-a închis,iar în prezent clădirea este într-un stadiu avansat de degradare. La vederea acestui peisaj dezolant,un grup de oameni din cartier au decis să readucă la viaţă spaţiul şi astfel a apărut „Iniţiativa Favorit“. Din 2012,doamna Elena a bătut la uşile Primăriei Municipiului Bucureşti şi ale Primăriei sectorului 6 în speranţa că dorinţa de a reda acest loc comunităţii le va fi auzită. Iar toate eforturile lor nu au fost în zadar. În 2013 au fost alocate fondurile necesare realizării proiectului Favorit,iar în toamna acestui an în holul vechiului cinematograf a fost organizată,simbolic,o vizionare a două filme.

ef4111c5103127b114f2920ff88639be jpg jpeg


Recente

Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg