Vrei să scapi de mătreaţă? Iată câteva remedii utile

1 65782 original jpg jpeg

Mătreaţa îţi dă mari bătăi de cap? Te-ai săturat să te simţi jenată de cojiţele care se adună pe guler? Schimbă-ţi şamponul şi ţine cont de următoarele trucuri eficiente în combaterea mătreţii.

Toată lumea s-a confruntat la un moment dat cu nesuferita mătreaţă. Unii au scăpat mai repede şi de la sine,alţii au fost nevoiţi să încerce multe produse speciale şi scumpe,ca să refacă sănătatea scalpului. Când acesta este excesiv de uscat,apare mătreaţa.

Fă câteva schimbări în ritualul de îngrijire

Te speli pe cap cu un şampon nou,care a promis în reclame că va face minuni pentru părul tău? E foarte posibil ca el să fie de vină pentru problema ta inestetică.

Unii compuşi din produsele cosmetice şi de îngrijire usucă foarte tare pielea capului şi înlătură stratul protector de sebum.

Există alternative naturale,fără parabeni,sulfaţi şi alte substanţe dăunătoare pentru firul de păr,care pot remedia problema într-un timp scurt.

Evită tratamentele termice

În caz că nu ştiai,căldură în exces usucăscalpul. Aici intră folosirea foehnului,a apei fierbinte şi alte aparate,precum ondulator şi placă de întins părul.

E bine să reduci cât mai mult utilizarea acestor produse de îngrijire a părului sau să optezi pentru trepte inferioare de uscare,dacă alegi să te usuci cu foehnului.

Bea multă apă

Nu doar corpul are nevoie de hidratare maximă,ci şi părul. În sezonul rece,pielea şi părul au nevoie de apă pentru a se regenera.

Consumă cel puţin doi litri de apă zilnic şi introdu în alimentaţie fructe şi legume cu procent mare de apă în conţinut. Mai mult,e bine să mănânci alimente care sunt surse importante de grăsimi bune,ca vitamina E,ulei de seminţe de in şi de peşte.

De preferat este peştele gras,cum e somonul,pentru că aduce beneficii pentru sănătate întregului organism,nu doar părului.

Soluţie la-ndemână pentru un păr frumos

Acidul acetilsalicilic

Substanţa activă din aspirină,care se foloseşte şi în produsele de îngrijire şi combatere a acneei,are efect benefic şi în combaterea mătreţii.

Pur şi simplu acidul acetilsalicilic reface sănătatea scalpului afectat de mătreaţăşi lasă în urmă o piele netedă,curată şi care oferă un mediu propice pentru firul de păr. Pisează câteva aspirine şi amestecă-le cu şamponul tău obişnuit.

Aşa înlături ciupercile care produc mătreaţă

Un ingredient excelent în bucătărie,dar şi în ritualurile de îngrijire şi înfrumuseţare,bicarbonatul de sodiu,are efect de înlăturare a germenilor dăunători care se dezvoltă rapid şi determină apariţia mătreţii.

După ce clăteşti părul,fă masaj câteva minute cu pulbere de bicarbonat de sodiu,apoi spală părul în mod obişnuit. Clăteşte cu apă din abundenţă. Sunt necesare 4-5 spălări cu bicarbonat,pentru ca mătreaţa să devină o amintire neplăcută.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg