La acea vreme, amândoi erau căsătoriţi cu altcineva – ea cu scenograful Tony Walton, iar el, cu actriţa devenită designer de costume Patricia Walker. Vedeta din Mary Poppins îl ştia pe soţul ei încă de la 13 ani, s-a măritat cu Walton în 1959 şi a devenit mama fiicei lui, Emma, trei ani mai târziu. În 1967, întâmplarea a făcut ca atât Julie, cât şi Edwards să divorţeze şi să devină disponibili pentru ceea ce avea să urmeze.

Cu şase săptămâni înainte de-a deveni un cuplu, Blake a făcut o glumă la adresa celei care avea să-i devină soţie. Scenaristul şi regizorul se afla la o petrecere unde subiectul preferat de toţi devenise viaţa vedetelor de la Hollywood. Cum numele lui Andrews era pe buzele tuturor, datorită rolului din The Sound of Music (1965), Edwards a declarat următoarele: „Vă spun eu ce e cu această actriţă... are liliac pe post de păr pubian!”

Citeşte şi Filme de colecţie despre care nu ştiai că se bazează pe întâmplări reale

Actriţa nu se afla la acea petrecere de pomină, aşadar imaginaţi-vă şocul pe care l-a avut regizorul în momentul în care noua lui prietenă i-a oferit, câteva săptămâni mai târziu, un cadou uimitor de casă nouă – un buchet înmiresmat de liliac.

Blake era convins că ea ştia totul despre gluma lui deocheată şi că îl lua acum peste picior, însă Andrews l-a asigurat că nici măcar nu ştia despre ce era vorba. „Mi-a povestit apoi totul”, a recunoscut cea care şi-a propus să-i întoarcă cumva gluma.