În calendarul chinezesc, şobolanul este primul animal din cele 12 semne zodiacale chineze, celelalte fiind boul, tigrul, iepurele, dragonul, şarpele, calul, capra, maimuţa, cocoşul, câinele şi porcul, formând un ciclu de 12 ani, notează Agerpres. Fiecărui semn i se asociază, pe rând, şi unul dintre cele cinci elemente fundamentale ale universului - lemnul, focul, pământul, metalul, apa -, precum şi o culoare. Un tur complet al calendarului înseamnă cinci cicluri a câte 12 ani, adică 60 de ani. Ultimul an al Şobolanului (de Pământ) a fost în 2008.

Citeşte şi: 5 reguli de Feng Shui pentru a avea noroc în dragoste

Iată care sunt previziunile horoscopului chinezesc pentru anul Şobolanului Alb de Metal:

Chinezii cred că animalul care guvernează anul de naştere are o puternică influenţă asupra persoanei respective. Culoarea metalului din horoscopul chinezesc este legată de alb sau auriu. Prin urmare, 2020 este numit şi Anul Şobolanului Alb sau al Şobolanului de Aur, potrivit sursei mai sus menţionate.

Noi oportunităţi se anunţă în acest an pentru găsirea partenerului ideal şi în a câştiga mai mulţi bani. 2020 va fi un an al succesului. Nu trebuie să se înţeleagă prin aceasta o bogăţie dobândită prin asumarea riscului, a jocului, pentru că nu trebuie să uităm că şobolanul este un oportunist, înclinat întotdeauna către speculă şi îi plac mult chilipirurile.

Citeşte şi: Horoscop februarie 2020. Care sunt zodiile care au noroc în dragoste şi care câştigă bani

Asociat cu metalul conferă putere, prosperitate şi noroc pentru aproape toate zodiile chinezeşti. Este un an favorabil pentru a începe un proiect dar şi pentru evoluţie. Anul Şobolanului ne va aduce energie creatoare, o energie care se poate manifesta prin desăvârşirea unui obiectiv foarte mult dorit. Oferă siguranţa că totul este posibil, că suntem creatorii propriilor noastre vieţi şi că da, avem puterea de a fi cea ce ne dorim, potrivit www.thechinesezodiac.org/horoscope-2020.

Anii Şobolanului din secolul trecut sunt: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, iar în secolul XXI primul An Şobolanului a fost 2008.