A trăit o frumoasă poveste de iubire cu Alexandru Papadopol, din care a rezultat Ruxandra. Acum, însă, cei doi au ales să se despartă, iar Ioana Ginghină pare să fi depăşit perioada dificilă. 
”Nu mă mai gândesc neapărat la căsătorie, pentru că nu îmi dau seama acum dacă face bine sau nu hârtia aceea, dar bineînţeles că sunt deschisă să îmi întâlnesc marea iubire. Dacă nu a fost Alexandru, cineva tot trebuie să fie şi marea mea iubire, nu? Bineînţeles că îmi doresc! Am 41 de ani, sunt de modă veche, vreau să fiu cucerită, să fie pe romantism, nu sunt panicată.”, a mărturisit actriţa, potrivit Libertatea. 
De asemenea, în ceea ce priveşte reacţia părinţilor ei când au aflat despre divorţ, actriţa a mărturisit că acestora le-a părut rău.
”Au fost nişte situaţii care într-un fel l-au cam obligat să plece. Cât a fost, a fost frumos. Nu (n.r. altă relaţie alexandru Papadopol), sigur, nu ştiu acum, dar nici acum nu cred. Sigur atunci nu era vorba de altcineva. (…) Atât timp cât Alexandru era familie exista posibilitatea să iert (n.r. infidelitatea). Nu am vorbit după ce am ieşit de la notar. Era un pic tristă toată lumea.
Nu vreau să comentez, că îmi fac probleme (n.r. reacţia părinţilor). Părinţii mei s-au obişnuit cu ideea. Le pare rău mai ales pentru Ruxandra, pentru nepoata lor. Părinţii mei au o căsnicie de 43 de ani. 
Da, cred că ar fi mult mai simplu, totuşi, e fostul meu soţ de 12 ani (n.r. să joace un rol alături de Alexandru Papadopol). Sincer, cred că o să fim buni prieteni până în final. Acum sunt nişte momente. Dar cred că o să fie o relaţie ok.”,  a mai spus ea.
Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol au depus actele de divorţ pe 19 iunie, după 12 ani de căsnicie. Cei doi au împreună o fetiţă pe nume Ruxandra.