Irina Nicolae are 41 de ani, dar se menţine într-o formă fizică de invidiat, întrucât după naştere a reuşit să dea jos 25 de kilograme, cu ajutorul unei diete extrem de simple. 
”Diete nu am ţinut niciodată înainte de sarcină, dar după ce am născut am apelat şi eu la ajutorul acestora, însă numai după perioada de alăptare. Alăptarea a fost primul pas în recâştigarea siluetei pierdute. Sarcina mi-a adus în plus 25,5 kg, deşi nu arătam deloc ca un om care a luat atât de multe kilograme, dar cântarul asta îmi indica. Am făcut sport atât pe perioada sarcinii, cât şi după ce am născut. La câteva zile, îmi amintesc că a venit o fizioterapeută care m-a învăţat câteva exerciţii pe care trebuia să le fac zilnic până ce urma să am OK-ul doctorului pentru a începe un program de sport susţinut, dar recunosc că, la două săptămâni, eram deja pe bandă… Afară era destul de rece, nu mi se permitea să ies la plimbare cu cea mică şi, fiindcă îmi trebuia puţină mişcare, era singura variantă accesibilă în acel moment. Am reuşit să dau jos primele kilograme alăptând, după aceea am ţinut dieta clinicii Mayo sau dieta de 13 zile, făcută de medicii clinicii Mayo pentru cei care suferă de boli cardiovasculare, dar şi de obezitate, o dietă controlată, sigură din punct de vedere medical, care la mine a funcţionat, ajutându-mă să scap de 4-5 kilograme în decursul celor 13 zile. Am avut o perioadă de stagnare, indiferent cât de atentă eram la ceea ce mâncam, aşa că, pe 1 ianuarie, am decis că am nevoie totuşi de un ajutor specializat, mai aveam 5 kilograme de dat jos, iar cea care mi-a personalizat o dietă şi un program de antrenament a fost Carmen Fit. 
Intram în hainele vechi, dar mă deranja ceea ce vedeam pe cântar, aşa că ea m-a ajutat să mănânc corect. Nu este o dietă care să funcţioneze în cazul tuturor, de asta este şi personalizată, dar pot spune că aveam 3 mese principale şi 2 gustări. Dieta include cartofi, paste, pâine, peşte, fructe de mare, carne, legume, fructe, brânză… Cam tot! Sincer, atât nu am mâncat niciodată în viaţa mea, dar am reuşit să slăbesc şi să îmi modelez corpul, şi pentru asta îi mulţumesc. Fac în continuare programul ei de fitness, de tri ori pe săptămână, şi uneori mai schimbăm antrenamentele. Merită tot efortul! Fac sport acasă, mănânc echilibrat, zâmbesc mult, dorm şi mă hidratez corespunzător. Nu am o reţetă anume, dar sportul face parte din rutina mea şi cred că am noroc şi de o genă bună.”, a mărturisit ea pentru VIVA!. 
Irina Nicolae a devenit cunoscută publicului larg după ce a făcut parte din trupa ASIA, una dintre cele mai de succes formaţii de fete din România. Irina Nicolae este căsătorită cu Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo. În februarie anul trecut, Irina Nicolae a devenit mămică, atunci când a adus pe lume o fetiţă.