Ana Maria Orozco a jucat rolul unei femei care nu se încadra în tiparele de frumuseţe, însă odată cu trecerea timpului, aceasta s-a transformat radical, spre surprinderea tuturor. 
 
Betty nu a fost deloc numită degeaba ”cea urâtă”, întrucât sub  aspectul de fată bătrână, cu haine demodate, cu breton oribil, ochelari supradimensionaţi şi aparat dentar, era imposibil să descoperi frumuseţea fizică a protagonistei, care a fost dezvăluită abia în final. 
 

 
Ana Maria Orozco a fost copleşită de succesul pe care l-a înregistrat telenovela, motiv pentru care s-a retras trei ani de zile. 
 
”A fost totul foarte intens şi tot ce este în exces se transformă în ceva rău. A fost un pic copleşitor, dar am putut să mă opresc şi să-mi iau puţin timp pentru mine. Nu aveam nimic de ascuns, dar mi s-a părut dificil. Am fost tot timpul mai ruşinoasă şi îmi plăcea să stau la adăpost. Asta am simţit şi mi s-a părut mai important să mă dedic familiei mele”, spus actriţa.
 
În urmă cu o săptămână de zile, ea a împlinit 46 de ani şi a dovedit, încă o dată, că timpul a fost blând cu ea, dovadă fiind faptul că în ciuda vârstei, ea continuă să arăte bine şi să aibă un trup perfect sculptat.