În cadrul unui interviu pentru perfecte.ro, Iulia Albu a mărturisit că a fost ţinta glumelor din cauza faptului că era prea slabă, dar a avut şi probleme cu acneea. 
 
”Sunt foarte stăpână pe mine! Acum, ca adult! Nu a fost însă mereu aşa! În copilărie, de fapt din grădiniţă până la liceu, am fost Scheletron, am avut probleme cu acneea şi am fost ţinta ironiilor tuturor colegilor mei de clasă. Eram agresată, cum se spune acum, “bullied” şi nu îmi e ruşine să o spun. Eram foarte slabă, din păcate stilul anorexic, nu cel drăguţ, deşi mâncam. Primeam tot felul de porecle, de la Scheletron, Schel, aveam chiar şi un diminutiv, Schel, nu e chiar diminutiv, e o prescurtare. Mi se spunea în toate felurile în care li s-a spus fetelor înalte şi slăbănoage, doar că erau şi fete înalte şi mai armonios dezvoltate”, a dezvăluit fashion-editorul. 
 

 
De asemenea, ea a dezvăluit şi cum a reacţionat pusă în faţa acestor situaţii: ”Nu am fost niciodată foate umilă, nu am fost cu capul plecat, chiar dacă în sinea mea sufeream foarte mult….Dar nu aveam încredere în mine! E şi foarte greu să ai încredere în tine şi să fii puternic când toată lumea îţi spune altceva. Îmi uram de exemplu nasul, mi se părea foarte mare. Ulterior a început să îmi placă, iar acum, când mă uit la fotografii, îmi dau seama că nu era chiar atât de rău, dar atunci era o mare problemă. Pentru că eram şi foarte slabă, nu puteam să port fuste, mi se părea că nu îmi stăteau bine”,  a mai mărturisit ea, potrivit sursei citate.