Rimelul este unul dintre produsele de machiaj care transformă cel mai rapid,deoarece îţi prelungeşte genele şi evidenţiază ochii. Te poate face să arăţi mai plină de farmec şi mai odihnită. De aceea este un adevărat stimulent al încrederii în sine chiar şi atunci când nu ai vreme pentru un machiaj sofisticat sau să te coafezi. Singura problemă cu rimelul obişnuit este că, dacă duci la ochi mâinile umede, plângi sau transpiri, vei arăta foarte neîngrijită. Rimelul rezistent la apă a fost creat în anul 1938, după ce producătorii de produse de machiaj şi-au dat seama că este nevoie de ceva care să nu curgă, în ciuda lacrimilor sau transpiraţiei. S-ar putea să crezi că este sigur să porţi rimel waterproof în fiecare zi. Totuşi, este riscant să-l aplici zilnic.

Ce-i conferă rezistenţă rimelului waterproof?

Când vine vorba de rimel, există o mulţime de produse pe piaţă din care să alegi. Cele de calitate aduc un plus de volum şi nu se întind la contact cu apa. Rimelul waterproof se prinde de gene, deoarece conţine o substanţă chimică numită dimeticon copoliol. Aceasta este derivată din silice şi respinge apa, adăugând un plus de strălucire. Copicolul şi siliconul dimeticon sunt ambele pe bază de grăsime, ceea ce înseamnă că apa nu se va amesteca sau nu va interfera cu produsul, făcându-l să se întindă. Din nefericire, rezistenţa sa poate crea unele probleme nedorite atunci când este utilizat în mod regulat.

Îţi creşte riscul de rupere a genelor

Tocmai atuul rimelului waterproof se poate transforma în slăbiciunea produsului. Ingredientele se pot usca, iar aceasta face ca genele să devină fragile şi să se rupă cu uşurinţă. Mai mult, din cauza formulei sale rezistente la apă, rimelul este greu de îndepărtat.

Face demachierea mai dificilă

În încercarea de a îndepărta machiajul, îndeosebi rimelul de pe gene la finalul zilei, este posibil să observi că produsul rezistent la apă nu dispare aşa uşor. Ca urmare a frecării excesive cu şerveţele demachiante de faţă sau cu dischete de bumbac nu va face altceva decât să crească riscul de a deteriora genele pe termen lung.

Nu renunţa complet la rimelul waterproof!

Dacă ţi-e teamă de efectele pe termen lung ale aplicării frecvente a unui rimel rezistent la apă, nu este cazul să-l eviţi total. Îl poţi păstra pentru ocazii speciale în care emoţia îţi poate aduce lacrimi în ochi, pentru sărbători şi zilele în care mergi la sală şi vrei să arăţi bine, chiar dacă vei transpira. În orice caz, renunţă să recurgi la acesta în fiecare zi, pentru a avea gene sănătoase şi frumoase.