5 idei relaxante pentru weekenduri perfecte

1 5ab88c81 5504 4caf a19b 61bf2e004c60 jpg jpeg

Trăim într-o lume a vitezei şi a provocărilor. De aceea, atunci când vine weekendul, îl aşteptăm cu sufletul la gură, pentru a ne relaxa şi a ne odihni. Este acea minivacanţă în care poţi face scurte călătorii, te poţi plimba sau de ce nu, poţi dormi.

De altfel, când vorbim de relaxare, vorbim şi despre opusul ei, anxietatea. Anxietatea este o afecţiune tot mai des întâlnită în zilele noastre, ce apare în urma ritmului alert al vieţii, şi nu numai. Ea are la bază mai mulţi factori declanşatori, şi se poate trata prin tehnici de respiraţie şi meditaţie aşa cum se arată în acest ghid complet de identificare a simptomelor şi tratare a anxietăţii. De aceea, articolul de faţă vine în ajutorul tău cu idei interesante care te vor ajuta să fructifici timpul liber de la sfârşit de săptămână. Totodată, să reuşeşti să te deconectezi de activitatea din timpul săptămânii şi să reuşeşti să elimini anxietatea.

1. Plimbări cu maşina pe drumuri de ţară

În general, călătoriile sau mini-călătoriile îţi deschid mintea, ţi-o împrospătează, te ajută să te recalibrezi. Urcă-te în maşină şi condu spre destinaţii spontane, cum ar fi un sat cu tradiţii şi obiceiuri, sau pur şi simplu, poţi bate drumurile de ţară din România. Contactul cu oamenii harnici şi primitori din zona rurală este un prilej perfect de socializare şi de deconectare de la toate grijile acumulate de-a lungul săptămânii.

2. Întâlneşte-te cu prietenii

Cel mai bun mod de a elimina anxietatea şi de a te relaxa, este să te întâlneşti cu prietenii la sfârşit de săptămână. O ieşire la restaurant, jocurile interactive, o cafea sau vizionarea unui film nou, toate sunt modalităţi perfecte de a te relaxa. Interacţiunea umană, de ce le mai multe ori, dă sens vieţii şi te ajută să empatizezi cu ceilalţi. Prin urmare, socializarea din timpul weekendului este un prilej perfect de a te rupe de activitatea aglomerată din timpul săptămânii.

3. Vizionează podcasturi

Moda podcasturilor este în trend şi a devenit o ocazie bună de a ˮfuraˮ din înţelepciunea personalităţilor care vorbesc despre trăirile şi experienţele prin care au trecut de-a lungul vieţii. Sunt segmente de discuţii motivaţionale ce te vor impulsiona şi te vor ajuta să abordezi chiar tu într-un mod diferit, situaţiile din viaţa de zi cu zi. Astfel, weekendul este o ocazie numai bună de relaxare prin ascultarea unor astfel de podcasturi.

4. Ascultă muzică, practică yoga, găteşte

Cu alte cuvinte, ˮeat, pray, loveˮ, după cum spune şi cartea. Realizează lucruri care îţi aduc plăcere şi confort. În weekend te poţi refugia în intimitatea casei tale, unde poţi găti mâncarea preferată, poţi asculta muzică şi de ce nu, poţi practica yoga. Sunt multe tehnici de meditaţie: de pildă, pe un fundal muzical sau prin concentrarea asupra respiraţiei. Acestea îţi vor aduce o stare de calm şi linişte. Tot ce trebuie să faci este să te automotivezi în a pune în practică toate aceste lucruri.

5. Mergi la zoo

Aproape orice oraş mare are câte o grădină zoologică şi nimic nu poate fi mai interesant şi distractiv, decât să te plimbi printre speciile exotice din alte colţuri ale lumii. Ia-ţi prietenii şi plimbă-te prin grădina zoologică. Este o ocazie perfectă de relaxare şi o modalitatea de a-ţi îmbogăţi cunoştinţele despre animale. Conform site-ului, huffpost.com, weekendurile sunt vacanţe scurte ce te vor încărca cu energie. Şi dacă-ţi ocupi acest timp cu activităţi deconectante, precum să citeşti o carte, să te plimbi cu animalul de companie sau chiar să începi să cânţi la un instrument, atunci cu siguranţă vei reuşi să-ţi încarci bateriile.

Sursa foto: unsplash.com