6 tipuri de alimente despre care nu ştiai că pot fi ţinute în congelator

1 hendi click pentru femei jpg jpeg

Congelatorul sau lada frigorifică este ca o oglindă în viaţa unui om. Poţi să îţi dai seama ce fel de stil de viaţă duce o persoană dintr-o simplă privire.

Congelatorul îţi va da detalii despre alimentaţia respectivei persoane, despre ce fel de alimente preferă, dacă este sau nu la dietă, ce fel de dietă ţine sau chiar detalii despre starea de sănătate şi obiceiuri de consum. Preferă să mănânce mese uşoare sau bogate în calorii? Mănâncă mai mult în oraş sau preferă să gătească? Sunt întrebări la care poţi răspunde cu o simplă privire în congelator.

Acestea fiind zise, este evident mai ieftin să găteşti acasă decât să mănânci în oraş sau să comanzi zilnic mâncare. Preţurile alimentelor au cunoscut o creştere avansată anul acesta, trendul pare să fie ascendent în această privinţă, iar analiştii nu sunt deloc optimişti. Tocmai de aceea nu este o idee rea să înveţi nu numai câteva reţete rapide de gătit sănătos acasă, dar şi cum să păstrezi alimentele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Este valabil mai ales pentru persoanele cu program încărcat, care nu apucă poate să consume tot ce au cumpărat din supermarket în weekend şi ajung să arunce alimente, irosind astfel bani.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci în acest sens este să te asiguri că ai un loc bun de depozitat şi conservat mâncarea. Un congelator voluminos sau o ladă frigorifică, dacă ai spaţiu. Pe blogurile de profil vei găsi materiale despre diferenţele dintre congelator şi ladă frigorifică pentru a lua cea mai bună decizie, care să se potrivească cel mai bine şi cu stilul tău de viaţă, şi cu obiceiurile proprii de consum.

Apoi trebuie să înveţi câteva trucuri esenţiale. Pentru că lista alimentelor care pot fi păstrate la congelator sau ladă frigorifică este mai lungă decât îţi imaginezi şi poate cuprinde, pe lângă îngheţată sau carne şi cereale, şi pâine sau chiar mezeluri.

Iată aşadar cele 6 tipuri de alimente pe care le poţi ţine la congelator:

1. Untul

Ca să fim mai specifici, untul sărat. Untul este mult mai sănătos decât margarina şi poate fi folosit dimineaţa pe pâine toast, la prăjituri şi plăcinte sau la sosuri pentru cină. Îl poţi cumpăra la baxuri mai mari, la preţuri mai bune şi păstra liniştită în congelator: îngheaţă şi se dezgheaţă foarte uşor, fără a-şi pierde aroma. Iar tu vei economisi bani şi vei mânca mai sănătos.

2. Mozzarella mărunţită

Cu mozzarella mărunţiţă la îndemână, poţi organiza în fiecare săptămână o vineri seara cu pizza fără să cheltuieşti foarte mulţi bani pe ieşitul la restaurant. Este uşor de păstrat la congelator şi are termen de valabilitate mare. Tot ce trebuie să faci este să o scoţi vineri dimineaţa din congelator şi să o muţi în frigider. Astfel, seara va fi gata de folosit. Iar tu vei găti o cină ieftină pentru întreaga familie sau pentru toţi prietenii care vin la tine la un film.

3. Pepperoni

Şi pentru că tot vorbim de pizza, şi pepperoni poate fi păstrat la congelator. Cumpără-l la baxuri, la ofertă dacă găseşti, şi păstrează-l fără grijă în congelator. Nu-şi va pierde aroma şi poate fi folosit nu numai la pizza, ci şi la sendvişuri sau în omlete.

4. Pâine

Vorbim atât despre pâinea cumpărată din comerţ, cât şi despre cea făcută de tine, acasă. Şi vorbim despre orice tip de pâine, de la cea feliată, la cea clasică, cu seminţe, cu făină integrală sau la baghete şi chifle. Când ai nevoie o poţi încălzi la cuptorul cu microunde sau o poţi pune pe gril să se rumenească. Rapid şi delicios!

5. Supă

Este mult mai uşor şi mai ieftin să faci o oală mare de supă din care să mănânci de mai multe ori. Însă rutina ne plictiseşte pe toţi. Vestea bună este că supa poate fi păstrată uşor la congelator câteva zile, până simţi nevoia din nou de acest fel de mâncare. Pune-o în caserole pe care să le poţi băga rapid şi la cuptorul cu microunde atunci când le scoţi din congelator şi vrei un prânz cald.

6. Seminţele, cerealele şi făina integrală

Cu toate sunt uşor de păstrat la congelator, pentru o perioadă mai lungă de timp. Cumpără liniştită la bax, pentru că nici nu se vor altera, nici nu-şi vor pierde din savoare. Iar dacă preţul la cereale va creşte din toamnă, tu ai deja provizii.

Mai cunoşti şi alte alimente care pot fi păstrate la congelator? Care sunt acestea?

Sursă foto: MD Duran/Unsplash



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg