10 cristale care-ţi dau o stare de bine

1 71554 original jpg jpeg

Simpla purtare a unui cristalul îţi aduce mai multă energie pozitivă, te eliberează de griji, de stres şi stimulează corpul să-şi activeze mecanismele de regenerare.

Agatul aduce optimism

În perioadele stresante din viaţa ta,când simţi că neliniştile te-au acaparat,agatul te relaxează şi te ajută să te odihneşti mai bine pe parcursul nopţii. Este cunoscut pentru faptul că îţi aduce energie pozitivă,noroc şi optimism.

Ametistul alungă durerile de cap

Atunci când durerea de cap devine insuportabilă,masează tâmplele,fruntea sau ceafa cu ametist. În vechime,se folosea şi în caz de intoxicaţii,artrită,alergii,probleme digestive. Şi cei care suferă de anxietate sau se tem de deochi vor fi ocrotiţi de ametist.

Lapis lazuli apără de pericole

Dacă trăieşti cu teama că oricând ţi se poate întâmpla ceva rău,poartă lapis lazuli. Culoarea lui albastru profund îţi să o extraordinară stare de linişte. Este o piatră care alungă energiile negative,conferind corpului resursele necesare pentru a se vindeca şi aş redobândi vigoarea.

Jadul dă echilibru emoţional

Este cunoscut pentru faptul că aduce noroc şi prosperitate,dar şi că protejează pe cel care-l poartă de boli şi de gândurile rele care-l pot îmbolnăvi. Îţi conferă echilibru emoţional,sentimentul că te afli în armonie cu tine şi cu lumea. Îţi creşte încrederea în forţele proprii şi te face mai generos.

Cuarţul roz alină suferinţele sufleteşti

Numit şi piatra iubirii sau a inimii,cuarţul roz este potrivit celor care au pierdut pe cineva drag sau care suferă din dragoste. Alungă depresia,mânia,te ajută să ierţi şi să legi prietenii destrămate în urma unor certuri. Poate fi oferită în dar celor apropiaţi,în semn de apreciere şi pentru ca ei să fie feriţi de supărări şi de necazuri.

Smaraldul îmbunătăţeşte memoria

Melancolia,insomnia,bolile de inimă pot fi combătute dacă porţi smarald. Culoarea şi vibraţiile lui sporesc concentrarea şi îmbunătăţesc memoria. Îţi este util şi atunci când suferi de depresie,viroze,anemie,pentru că stimulează imunitatea.

Turcoazul grăbeşte vindecarea

Poartă-l ca talisman,pentru ca energia lui să te facă să-ţi revii când eşti în convalescenţă. Te protejează de rău şi-ţi conferă linişte sufletească. Se mai spune că piatra stimulează pe cel care o poartă să fie mai comunicativ,să spună adevărul fără teamă. Este cunoscută şi pentru faptul că aduce noroc.

Granatul redă încrederea în sine

Când te simţi nesigură sau când ai vrea să ai mai multă ambiţie şi creativitate,alege granatul. Este ideal când întâmpini provocări noi în viaţă,mai ales la serviciu. Pune-l sub pernă noaptea,ca să-ţi aducă un plus de pace sufletească înaintea zilelor care se anunţă grele la locul de muncă.

Acvamarinul stimulează creativitatea

Se spune că aceia care poartă acvamarin au mai mult curaj şi sunt mai deschişi în relaţia cu ceilalţi. Energia pe care ţi-o dă te ajută să-ţi limpezeşti gândurile şi să te relaxezi. Te apără şi de boli respiratorii. În trecut,era văzută ca piatra protectoare a navigatorilor.

Turmalina sporeşte vitalitatea

Turmalina aduce noroc,succes în profesie şi energizează. Poţi purta piatra şi în momentele de cumpănă dintr-o relaţie. Alungă fricile,gândurile negre şi întăreşte sistemul nervos.

Culoarea unui cristal indică nativii pe care îi protejează:

Roşu – Berbec,Scorpion

Roz – Taur

Galben – Gemeni,Fecioară

Alb – Rac

Portocaliu – Leu

Verde – Balanţă

Albastru – Săgetător,Vărsător

Negru – Capricorn

Violet – Peşti

Ştiai că...

...conform miturilor antice,smaraldul era piatra zeiţei iubirii,Venus? Istoria consemnează că împăratul roman Nero privea luptele între gladiatori printr-un smarald.

...rubinul reflectă curajul,lupta,dragostea,forţa vitală? În Europa,piatra era plasată în centrul coroanelor regale,pentru a comemora patimile lui Iisus.Recente