6 motive să mănânci mai multe stafide

1 75267 original jpg jpeg

Săţioase şi gustoase, stafidele pot înlocui cu succes o gustare dintre mese. Ele pot fi adăugate în iaurt, terci sau în cerealele de dimineaţă, dar şi în salate sau sandvişuri. Iată câteva dintre beneficiile stafidelor asupra organismului tău.

Reduc riscul de cancer de colon

Experţii în nutriţie susţin că o dietă bogată în fibre este una dintre cele mai bune metode de apărare împotriva cancerului de colon. Mănâncă un pumn de stafide dimineaţa, la micul dejun, alături de un iaurt grecesc sau consumă-le simple, între mese.

Combat şi alte tipuri de cancer

Datorită conţinutului lor bogat în antioxidanţi, stafidele contribuie la sănătatea organismului şi împiedică apariţia şi dezvoltarea celulelor canceroase. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi care atacă celulele sănătoase şi pot cauza mutaţii genetice. De asemenea, antioxidanţii au rolul de a îmbunătăţi aspectul pielii şi de a o face mai fermă.

Te protejează de boli

Tot antioxidanţii din stafide sunt responsabili de creşterea imunităţii, care este importantă atunci când vine vorba de boli, epidemii sau alergii. O dietă care include şi stafidele, bogate în vitamine şi minerale, îţi va ajuta organismul să se apere împotriva microbilor şi a bacteriilor.

Sursă importantă de fier

Stafidele conţin o cantitate deloc neglijabilă de fier, un mineral esenţial în producerea celulelor roşii. Aceste componente ale sângelui sunt responsabile de transportarea de oxigen către celule şi organele vitale.

Bune pentru inimă

Atunci când au nevoie de potasiu, cei mai mulţi oameni se gândesc să consume cât mai multe banane. Dar mulţi nu ştiu că şi stafidele sunt bogate în potasiu, iar consumul lor normalizează presiunea sângelui şi împiedică efectele neplăcute ale hipertensiunii arteriale.

Îmbunătăţesc viaţa sexuală

Iată un motiv minunat pentru care stafidele ar trebui consumate cât mai des de către bărbaţi. Aminoacidul pe nume arginină contribuie la creşterea libidoului şi îmbunătăţeşte performanţele sexuale. Stafidele sunt categoric mult mai bune decât pastilele pentru potenţă deoarece ele nu au efecte adverse.

Sursă foto