Apa cu scorţişoară. 7 efecte incredibile ale combinaţiei

apa cu scorţişoară jpeg

Scorţişoara este un ingredient nelipsit din aproape orice bucătărie. Fie că o folosim pentru a da savoare prăjiturilor sau pentru vinul fiert ori cafea, aroma ei specială e preferată de foarte multe persoane. În plus, scorţişoara ajută şi la pierderea în greutate. Apa cu scorţişoară te ajută nu doar să ajungi la silueta dorită, dar şi să îţi menţii sănătatea. Iată 7 dintre incredibilele efecte ale apei cu scorţişoară:

1. Apa cu scorţişoară ameliorează durerile menstruale

Scorţişoara are în componenţă substanţe calmante şi antiinflamatoare, care ajută la ameliorarea durerilor menstruale şi la reglarea lichidului menstrual.

2. Menţine sănătatea creierului

Apa cu scorţişoară îmbunătăţeşte memoria şi funcţiile cerebrale. Potrivit unui studiu medical, aceasta încetineşte evoluţia unor boli precum Parkinson şi Alzheimer, mărind puterea de concentrare.

3. Apa cu scorţişoară calmează durerile de dinţi

Un pahar de apă cu scorţişoară băut zilnic calmează durerile dentare şi previne inflamarea gingiilor.

4. Îmbunătăţeşte auzul

Datorită substanţelor pe care le conţine, s-a dovedit că apa cu scorţişoară chiar vindecă problemele cu auzul.

5. Apa cu scorţişoară detoxifică

Apa cu scorţişoară elimină toxinele din organism, scorţişoara fiind o excelentă sursă de fibre. Iar eliminarea toxinelor face ca pielea să fie mai frumoasă.

6. Previne diabetul

Scorţişoara reglează nivelul de zahăr din sânge, prevenind astfel apariţia diabetului de tip 2. Pacienţilor cu diabet chiar le este recomandat un pahar de apă cu scorţişoară zilnic pentru a-şi stabiliza glucoza din sânge.

7. Apa cu scorţişoară, bună pentru slăbit

Apa cu scorţişoară şi puţină miere e cea mai bună băutură pentru pierderea în greutate. Aceasta ajută la menţinerea unei senzaţii de saţietate, prevenind poftele culinare nesănătoase. În plus, prin eliminarea toxinelor detoxifică organismul şi facilitează pierderea în greutate.

Sursa foto: top10homeremedies.com