Câte pisici avea Freddie Mercury? Vorbea cu ele la telefon şi le dedica melodii. Cine era „prinţesa” lui?

6 profimedia 0580957337 jpg jpeg

Legendarul lider al trupei Queen a scris o piesă pentru una dintre pisicile lui, a dedicat un album întreg mai multora dintre ele şi vorbea cu ele la telefon atunci când era plecat în turneu.

Freddie Mercury adora muzica, ţinutele spectaculoase şi pisicile! De fapt, le iubea şi le respecta atât de mult, încât le ţinea pe fiecare în câte un dormitor separat în vila sa din Londra. Dar cum a început toată această pasiune pentru micile animale de companie? Iubita pe care liderul trupei Queen a avut-o la un moment dat şi marea dragoste a vieţii lui, Mary Austin, i-a făcut muzicianului cunoştinţă cu pisicile, în anii '70. A cumpărat două pisici, pe Tom şi pe Jerry, pentru noua lor locuinţă, la începutul relaţiei lor. În timp ce Freddie era în turneu, Mary avea grijă de ele, iar celebrul stăpân de pisici suna adesea ca să ştie ce mai făceau „copiii” lui. După cum a declarat şi asistentul personal al lui Mercury, Peter Freestone, acesta „se caza într-un hotel şi suna imediat ca să stea de vorbă cu pisicile lui”. Peter a scris în biografia sa, „Freddie Mercury”, că „Mary le punea pe Tom şi pe Jerry pe rând la telefon, le ţinea receptorul la ureche, ca să îl audă pe Freddie vorbind cu ele. Iar acest lucru a continuat de-a lungul anilor, pe măsură ce numărul pisicilor din casa lui se tot mărea”. În total, Freddie ajunsese să aibă nu mai puţin de 10 pisici - Tiffany, Dorothy, Delilah, Goliath, Lily, Miko, Oscar şi Romeo, pe lângă perechea iniţială Tom şi Jerry. „Pisicile erau familia lui”, a scris Freestone despre cel care se asigura, în fiecare an, că fiecare pisică avea o şosetă plină cu jucării şi bunătăţi, de Crăciun, sub brad.

“Freddie îşi trata pisicile ca pe propriii copii”, a explicat şi Jim Hutton, iubitul pe care Mercury l-a avut timp de şapte ani. „Tot timpul îşi făcea griji din cauza lor şi, dacă cumva vreuna păţea ceva când el era plecat în turneu, era jale mare!”, a dezvăluit acesta în cartea sa, „Mercury and Me”. „În timpul zilei, pisicile aveau toată casa şi grădina la dispoziţie, iar seara unul dintre noi le adunam şi le băgam înăuntru”, a conchis acesta.

În 1985, Mercury a dedicat albumul „Mr. Bad Guy” pisicilor Jerry, Tom, Oscar şi Tiffany, dar „şi tuturor iubitorilor de pisici din întreaga lume. Pe restul dă-i încolo!” Cu toate că părea că îndrăgeşte toate patrupedele pe care le avea prin casă, Freddie avea câteva favorite. Hutton a descirs-o pe Delilah ca fiind „micuţa prinţeasă” din casa lor, cea pe care „o lua cel mai mult în braţe şi o mângăia. Ea dormea la picioarele noastre în pat”.

Chiar şi bolnav şi slăbit, Mercury a compus o melodie pentru pisica lui preferată, ale cărei versuri sunt următoarele: „Îmi aduci zâmbetul pe buze atunci când sunt pe punctul de-a plânge / Îmi dai speranţă, mă faci să râd şi mie îmi place asta / Te iert pentru tot şi toate, eşti complet nevinovată / Dar când ai toane, zgârii şi muşti / E Ok şi-aşa!”

Colegilor lui Mercury nu le-a plăcut deloc piesa, Roger Taylor recunoscând, la un moment dat: „Nu suport piesa Delilah! Şi asta nu e doar părerea mea”. Cu toate astea, au inclus melodia în „Innuendo”, ultimul album scos pe piaţă pe vremea când Freddie mai era încă în viaţă.

Foto - Instagram