Cu ajutorul hipnozei te poţi trata de multe afecţiuni

1 74983 original jpg jpeg

Denumită după Zeul Somnului la greci, hipnoza ajută organismul să intre într-o stare de relaxare profundă şi intensă. Folosită încă din Antichitate pentru a reduce durerile, practica medicală a ajuns să ofere o mulţime de beneficii.

Cum funcţionează?

În starea de trezie,atenţia noastră este solicitată de numeroase centre de interes,simultane şi rapide. Sub hipnoză,atenţia este concentrată într-un punct,ceea ce permite subiectului să uite realitatea exterioară şi să se îndrepte spre pe cea interioară – pe care o va trăi însă ca pe ceva „real“. Suferindul aude însă vocea hiponitazorlui,cuvintele sale devenind un stimul care provoacă schimbări psihologice şi fiziologice.

La ce este utilă hipnoza?

Hipnoza are efecte reale asupra creierului,care pot fi observate şi cu ajutorul tehnicilor de imagistică cerebral. Începând cu jumătatea secolului trecut,hipnoza a fost utilizată în medicina modernă pentru a trata durerea,iar în ultimele decenii a început să fie folosită şi pentru a combate anxietatea,stresul,depresia şi alte afecţiuni.

Ce boli tratează?

Prin hipnoterapie se pot trata următoarele afecţiuni sau dependenţe:

Fumatul

Dacă vrei să găseşti cel mai bun mod de a renunţa la fumat,nu apela la medicamente sau suplimente,ci mergi cu încredere către practica hipnozei întrucât te va scăpa imediat de acest obicei dăunător. Este important să lucrezi cu un specialist,care să te ajute să treci peste această dependenţă.

Depedenţa de mâncare

Să faci alegeri sănătoase în ceea ce priveşte alimentaţia este o modalitate prin care îţi poţi întări organismul,însă  dacă vrei să scapi de foamea emoţională,cea care te determină să dai buzna în frigider,atunci apelează la hipnoză. Rezultatele sale diferă de la persoană la persoană,în funcţie de ce slăbiciuni culinare are.

Insomnia

Nu poţi să adormi şi te confrunţi cu insomnii supărătoare? Dacă nici măcar ceaiurile din plante liniştitoare nu îşi mai fac efectul,hipnoza poate fi o soluţie. Pe lângă hipnoză,poţi să faci şi câteva şedinţe de meditaţie şi yoga,care au rolul de a reduce stările de anxietate.

Frici şi fobii

Fiecare persoană are măcar o fobie. În timp ce unii suferă de claustrofobie şi nu pot sta în spaţiile închise,alţii au teama de apă,rău de mişcare sau de înălţime. Dacă nu vrei ca fricile să pună stăpânire pe viaţa ta,le poţi elimina cu ajutorul hipnozei,o terapie care va acţiona direct asupra subconştientului tău.

Alte afecţiuni:ticuri,sensibilitate la durere,tulburări digestive,stres,tulburări psihologice.

Sursă foto:  metro.co.uk