Cum să încondeiezi ouăle de Paşte

1 47203 original jpg jpeg

Îţi doreşti ca masa de Paşte să-i îmbie pe invitaţi cu ouă vopsite impecabil? Nimic mai simplu. Urmează sfaturile de mai jos şi vei avea parte de cele mai frumoase ouă roşii.

Ornează ouăle de Paşte şi altfel!

Trucuri pentru o cină perfectă

Spală-le înainte de a le fierbe

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte să fierbi ouăle este să le speli bine cu apă şi cu detergent de vase sau săpun. Acest lucru este necesar deoarece

pot fi acoperite de un strat subţire de grăsimi,care face ca vopseaua să nu se prindă de ou.

Pentru ca ouăle să nu crape şi să nu arate pătate sau cu dungi,nu le lua direct din frigider,ci ţine-le într-un vas sau în apă călduţă până ajung la temperatura camerei. Apoi le poţi pune la fiert. Dacă vrei o culoare puternică pentru ouă,este indicat să le alegi pe cele cu coaja albă.

După ce ai spălat ouăle,le pui la fiert în apă rece cu un vârf de cuţit de sare şi trei linguri de

la 20 de ouă. Dacă acestea sunt din comert,lasă-le să fiarbă aproximativ 10 minute. Pentru cele de la ţară,cinci minute sunt suficiente. Este important să le pui în oală şi să le te uiţi la ceas după ce apa dă în clocot.

Încondeiază ouăle cu ceară

Între timp,pune la fiert un alt vas cu apă şi când aceasta fierbe adaugă vopseaua în ea. Apoi pune şi ouăle fierte. Pentru a încondeia ouăle,ai nevoie de ceară,de un condei sau o pensulă şi poţi picta ce-ţi trece prin cap. Înmoi condeiul în ceara caldă şi desenezi pe ou,după care îl introduci în vopsea.

Frunzele uscate de pătrunjel,de ceapă şi de leuştean,unse cu ulei,pot să-ţi împodobească ouăle de Paşte. Lipeşte frunza unsă cu ulei pe oul fierbinte,după care îl pui într-un ciorap de damă. Trebuie să ai grijă cum pui oul în ciorap ca să nu muţi frunza din loc. La final,întinde ciorapul la maxim pe ou,răsucind,după care îl legi cu aţă. Partea acoperită va rămâne albă şi va căpăta modelul frunzei. După ce le-ai scos de la fiert,şterge-le cu grăsime sau cu ulei,pentru a căpăta strălucire.