Ghid: care sunt culorile anului 2022 în design interior

1 esho clickptfemei png png

2021 şi 2020 au fost doi ani care au schimbat fundamental vieţile noastre, iar designul interior nu face excepţie - în ultimii doi ani, spaţiile noastre au trecut prin schimbări la care nu ne-am fi gândit: cine ar fi crezut că vom ajunge la restaurante cu pereţi de plexiglas?

Însă nici 2022 nu duce lipsă de schimbări - cu toate acestea, vom vedea că focusul schimbărilor este unul diferit, iar orientările noastre estetice se vor modifica. Ca să ştii la ce să te aştepţi de la 2022, ţi-am pregătit un ghid legat de culorile în jurul cărora vom gravita, în design interior, în anul ce urmează.

Verde-gri

Asemănător cu un kaki mai deschis, verdele-gri este culoarea anului 2022 în design interior. Această nuanţă simbolizează echilibrul şi armonia pe care le regăsim adesea în lumea naturală.

Subtilă şi totuşi extravagantă - întocmai prin faptul că nu e neapărat des întâlnită - culoarea verde-gri devine favorita noastră în 2022 pentru că reuşeşte să ne energizeze, dar şi să ne ofere linişte - întocmai coordonatele de care avem nevoie după doi ani de pandemie.

Culori organice

Nu doar verdele este culoarea organică pe care o vom vedea în casele şi birourile noastre - alături de verde-gri ia avânt în trenduri o paletă largă de culori furate din natură: nuanţele de albastru, bej, variaţiunile de maro sunt nelipsite din casele noastre (şi) în acest an.

Motivul? Ne apropie mai mult de natură şi creează spaţiu de gândire, calm, conversaţie. Efectul relaxant al naturii e ideal pentru casa ta, dat fiind că ar trebui să fie spaţiul în care te relaxezi după o zi infinit de lungă la job.

Citron

În trecut, galbenul avea o reputaţie mai puţin plăcută în design interior, pentru că era considerat uşor demodat şi copleşitor. Astăzi, nuanţele „însorite” fac valuri în scena designului interior: am înţeles, într-un sfârşit, că galbenul încălzeşte.

Şi nu orice galben - în special tonurile de unt, citron, galben pastelat reuşesc să ne amintească de zilele călduroase de vară, fiind naturale şi energizante. Există zeci de modele livinguri, bucătării sau birouri în care galbenul face acelaşi lucru: aduce un plus de strălucire tinerească.

Vânătă coaptă

Ai auzit vreodată de nuanţa Aubergine? Dacă da, află că ea ia cu asalt designul interior în acest an - există ceva pur şi simplu fascinant atunci când vine vorba de nuanţele închise, îndeosebi această „vânătă coaptă”.

Culoarea poate fi încorporată cu uşurinţă în orice spaţiu, de la balcon şi până la living, iar un design monocromatic închis oferă o tentă sofisticată-senzuală atunci când e combinat cu textile şi mobilier simplist. Clasic, şi totuşi extrem de îndrăzneţ şi rafinat.

Chartreuse

Dacă te întrebi ce înseamnă „chartreuse”, stai fără grijă - cu siguranţă nu eşti singurul. Termenul vine din limba franceză şi s-ar traduce prin galben-verzui; în română, ar fi vorba despre culoarea limetelor.

Electric, îndrăzneţ, inedit, această culoare nu e pentru oricine - însă cu siguranţă va atrage multe „wow-uri!” dacă alegi să o integrezi în spaţiul tău, fie că e vorba despre accente subtile, fie că, de ce nu, vopseşti un întreg perete în acest ton.

Un lucru e cert - 2022 pare că le are pe toate, în materie de culori - de la nuanţe fascinante de lime sau vânătă şi până la culorile organice, favoritele multora, 2022 este încărcat în diversitate şi culori care să ne re-centreze după doi ani cel puţin întunecaţi.