Leacuri cu bicarbonat de sodiu

1 73855 original jpg jpeg

Bicarbonatul de sodiu, care se găseşte în orice bucătărie, este util în combaterea mai multor afecţiuni.

Scade aciditatea gastrică

Fiind un alcalinizant puternic,bicarbonatul este un remediu excelent contra arsurilor stomacale,a gastritei hiperacide şi a ulcerului. Are capacitatea de a neutraliza secreţiile acide din stomac,acţionând ca un pansament gastric. Foloseşte o soluţie de bicarbonat-o linguriţă la un pahar cu apă,o dată pe zi.

Previne apariţia cariilor

Bicarbonatul reechilibrează pH-ul din cavitatea bucală,combate placa bacteriană,prevenind apariţia cariilor. Poţi să îl foloseşti la periajul dinţilor,o dată pe săptămână. Presari pe periuţă puţin bicarbonat,după care cureţi dantura,cu mişcări blânde. Datorită proprietăţilor abrazive pe care le are,bicarbonatul ajută la albirea dinţilor. Ca să scapi de mirosul neplăcut al gurii te poţi clăti cu o soluţie de apă şi bicarbonat.

Bicarbonatul şi-a arătat eficienţa şi în tratarea aftelor şi a gingiilor inflamate. Calmează durerea şi grăbeşte vindecarea. Pui pe vârful degetului puţin praf de biarbonat şi apoi pe aftă. În caz de gingii inflamate,este recomandată gargara. Diluezi o lingură de pulbere într-o jumătate de pahar cu apă rece şi îţi clăteşti bine gura,de câteva ori pe zi.Util în caz de micozeDacă ai micoze ale unghiilor,diluezi 4 linguri de bicarbonat într-un litru de apă caldă. Ţii picioarele în lichid timp de 15 minute. Dacă ai candidoză orală,este eficientă gargara,iar în cazul candidozelor vaginale,sunt indicate băile locale. Pentru splălături,foloseşti  o soluţie obţinută din 4 linguriţe de bicarbonat de sodiu la un litru de apă călduţă.

Ameliorează simptomele răcelii

Pentru a scăpa de nasul înfundat,pune în nări o soluţie pe care o obţii în felul următor: dizolvă într-o cană cu apă o linguriţă de bicarbonat şi un vârf de cuţit de sare. Dacă ai roşu în gât,poţi calma durerile dacă faci gargară cu o soluţie de bicarbonat,de două-trei ori pe zi. Soluţia o prepari astfel:la un pahar cu apă călduţă pui 2 linguriţe de bicarbonat.

Pentru a grăbi vindecarea,în cazul înţepăturilor de insecte,aplică o pastă formată din bicarbonat de sodiu şi apă.

Când fierbi legume care provoacă balonare,precum conopida,broccoli,varza,fasolea,adaugă în apă puţin bicarbonat. Astfel,vor fi digerate mai uşor