Pisicile dublează riscul alergiilor la adulţi

1 65835 original jpg jpeg

Pisicile sunt pufoase şi drăgăstoase, fapt pentru care majoritatea persoanelor au sau îşi doresc un asemenea animal de companie.

Însă,adulţii care s-au gândit să îşi ia ca animal de companie o pisică,au un risc mai mare de a suferi din cauza alergiilor,relevă studiile.Cercetătorii de la Universitatea din Verona au ajuns la concluzia că adulţii care nu au avut în copilărie o pisică sau un câine,sunt mult mai sensibili şi pot dezvolta o alergie,în comparaţie cu cei care au avut un animal de companie încă din copilărie.Riscul de a suferi din cauza unei alergii este mult mai mare în cazul adulţilor din prima categorie,din cauza faptului că aceştia nu au anticorpii necesari în organism,care previn declanşarea simptomelor unei alergii.

Printre cele mai frecvente simptome se numără nas înfundat sau care curge,strănut insistent,tuse,roşeaţa feţe sau a gâtului şi chiar dificultăţi de respiraţie ce pot duce la complicaţii,mai ales în cazul persoanelor care suferă de astm.

Cei 6000 de europeni care au luat parte la studiu,au fost monitorizaţi pe o perioadă de aproximativ 10 ani. Oamenii de ştiinţă subliniază faptul că adulţii cu alergie au admis faptul că le-a permis accesul animalelor de companie în dormitor,în mod frecvent.

Aşadar,"persoanele care au un istorc bogat al alergiilor ar trebuie să evite contactul direct cu animalele de companie cu păr",potrivit cercetătorilor.