Top 10 cele mai inteligente rase de câini

1 46970 original jpg jpeg

Cei mai buni prieteni ai omului, câinii, sunt inteligenţi. Unii mai inteligenţi decât alţii, dacă îi evaluăm după rasă. Împreună cu specialiştii, am făcut un top 10.

Aceştia sunt câinii care se dresează cel mai uşor,care sunt cei mai ascultători şi mai deştepţi. Ei pot fi dresaţi şi pot dobândi “cei 7 ani de-acasă”,cum s-ar spune,în doar 20 de zile.

Sunt folosiţi în cadrul poliţiei,pentru căutarea drogurilor,prinderea infractorilor,sunt de mare ajutor nevăzătorilor,persoanelor cu handicap,bătrânilor şi copiilor.

Preţul unui astfel de exemplar nu este mai mare decât al unui alt câine de rasă. Un pui poate fi cumpărat cu 250-800 euro,însă preţul unui câine gata antrenat ajunge până la 20.000 de euro.

Liviu Pulpă,directorul şcolii de dresaj şi pensiunii Marco Vet,ne spune care sunt cele mai inteligente 10 rase de câini.

1.Border Collie

Inteligenţa lui ieşită din comun îl clasează cu siguranţă pe primul loc. Şi,după cum spune vorba “aşa stăpân,aşa câine”,el se simt cel mai bine alături de oameni activi,care să-l solicite şi să-l antreneze toată ziua.

2. Ciobănesc german

Folosit în misiuni de salvare,la pază,în poliţie,acestui câine nu trebuie să-i spui niciodată de două ori ce trebuie să facă. Învaţă comenzile după numai câteva repetiţii,fiind antrenat chiar şi pentru salturile cu paraşuta.

3. Pudel

Este un câine creativ pe care poate l-aţi văzut inclusiv la spectacolele de circ. Este ascultător,rezistent şi eficient.

4. Labrador Retriever

Este folosit în munca de teren a poliţiştilor,dar şi de către nevăzători şi de persoanele cu handicap. În acelaşi timp,e blând şi afectuos,ideal pentru familiile cu copii.

5. Golden Retriever

Loial,atent,iubitor,această rasă de câine este indicată copiilor. Poate învăţa foarte bine peste 200 de comenzi.

6. Doberman Pinscher

Graţios,curajos,acest câine nu ştie ce înseamnă frica,fiind folosit la pază. Chiar dacă pare fioros,dresat ca atare,devine docil şi blând.

7. Ciobănesc de Shetland

Este devotat stăpânului şi are un spirit protector. Dacă în trecut era folosit la apărarea turmelor,acum şi-ar da viaţa pentru stăpânul său.

8. Papillon

Drăgălaş datorită urechilor în formă de fluture,acest câine este mai puternic decât pare la prima vedere. E paznic de încredere al casei şi bun prieten.

9. Rottweiler

Curajos,răbdător şi fidel,rottweilerul este în momentul de faţă ajutor de nădejde în poliţie. Orice persoană ar fi mândră să aibă alături un astfel de patruped.

10. Câinele de cireadă australian

Este agil,puternic,organizat,loial faţă de stăpân,activ fizic şi mental. Poate chiar prea activ pentru că se plictiseşte repede şi,în dorinţa lui de a experimenta,mai face câte o prostioară.