Vopseşte ouăle cu ceai!

1 53935 original jpg jpeg

Deşi rafturile magazinelor sunt pline fie de ouă gata vopsite, fie de coloranţi chimici care promit să vopsească ouăle într-o nuanţă perfectă, poţi apela şi la o alternativă sănătoasă pentru a le colora.

Modalitatea vopsirii ouălor cu coajă de ceapă sau cu sfeclă roşie este deja cunoscută,dar ce ai zice de varianta cu ceai? Riscul de a te intoxica de la vreo substanţă chimică este inexistent chiar dacă vopseaua intră în albuşul oului.

Pasul 1

Începe prin a alege culorile pe care vrei să le foloseşti. O nuanţă de roşu poate fi obţinută din pliculeţele de ceai de fructe de pădure,în timp ce coaja devine galbenă de la ceaiul de tei sau de sunătoare.

Pasul 2

Pentru ca vopseaua să se prindă mai bine,spală ouăle cu apă cu săpun şi astfel vei îndepărta urmele de grăsime.

Pasul 3

Prepară ceaiul cât mai concetrat,folosind minimum 3 pliculeţe. Fierbe ceaiul pentru 15 minute,stoarce la sfârşit conţinutul pliculeţelor de ceai şi adaugă o linguriţă de oţet pentru ca vopseaua să se prindă mai bine.

Pasul 4

Ouăle fierte în prealabil se adaugă în ceai. Ai grijă să nu se atingă unele de altele pentru ca vopseaua să se imprime mai bine.

Pasul 5

Menţine-le în acest amestec pentru o oră fără să amesteci.

Pasul 6

După expirarea timpului verifică dacă sunt bine colorate,iar dacă nu le mai poţi lăsa pentru încă 15 minute.

Pasul 7

Scoate ouăle pe o hărtie albă curată şi lasă-le să se usuce. La sfârşit,le poţi şterge cu vată înmuiată în ulei pentru un plus de strălucire.