Cum purtăm masca de protecţie

1 15930585868 6db6a52a76 o jpg jpeg

Întreaga ţară este în alertă din cauza coronavirusului, masca de protecţie fiind una dintre măsurile menite să limiteze infectarea. Iată când şi mai ales cum trebuie să o porţi.

Masca de protecţie poate limita răspândirea coronavirusului, atâta vreme cât este purtată corect, spun specialiştii. Protecţia oferită de aceasta nu este totală, însă, virusul fiind foarte mic şi putând trece prin ochiurile materialului. Ea opreşte particulele de salivă răspândite în aer prin strănut sau tuse, ce pot conţine virusul. Masca se poartă cu partea colorată în exterior, iar banda specială pentru nas trebuie apăsată ferm, astfel încât să se muleze perfect pe nas şi pe gură. Părţile laterale trebuie să fie cât mai lipite de obraji. Masca se poartă o singură dată, se manevrează cu grijă şi se aruncă atunci când se umezeşte.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, masca trebuie folosită doar în cazul în care suspectezi că ai fost contaminat şi prezinţi simptome cum ar fi tuse, strănut sau febră. Aceasta este necesară şi în cazul in care acorzi asistenţă unei persoane care a călătorit zonele afectate şi ar fi putut contracta boala.

Ministerul Sănătăţii recomandă ca masca să fie folosită împreună cu alte măsuri de igienă. Astfel, mâinile trebuie spălate pentru cel puţin 20 de secunde şi trebuie să se evite atingerea nasului, ochilor şi gurii fără o dezinfectare prealabilă.