Ai arsuri la stomac? Aşa scapi de probleme!

1 74366 original jpg jpeg

Mulţi dintre noi se confruntă ocazional cu arsuri la stomac, reprezentate prin dureri situate în capul pieptului şi cauzate de refluxul gastro-esofagian. Pentru a le ameliora, nu te repezi la prima farmacie care-ţi iese în cale, ci ţine cont de aceste sfaturi. Aşa, tratezi ieftin şi uşor aceste episoade dernajante.

Bea apă cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este recunoscut ca leac împotriva hiperacidităţii gastrice. Pentru a scăpa de arsurile la stomac,când te confrunţi cu astfel de neplăceri,bea un pahar cu apă în care ai pus o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Consumă suc de aloe vera

Este un bun remediu care reduce inflamaţia. Potrivit unei cercetări recente,sucul de aloe vera are efect calmant asupra tractului digestiv şi ajută la ameliorarea simptomelor refluxului gastroesofagian.

Citeşte şi:Ce să mănânci atunci când ai arsuri stomacale

Mestecă gumă

Un studiu recent arată că persoanele care s-au confruntat cu arsuri la stomac sau regurgitaţie s-au simţit mult mai bine după ce au mestecat după masă gumă,30 de minute. Acest lucru se datorează faptului că guma de mestecat stimulează glandele salivare,ceea ce creşte fluxul de salivă. În timpul acestui proces,orice acid din intestin se diluează.

Nu te culca după masă

Arsurile la stomac se agravează noaptea,mai ales dacă te culci imediat după ce mănânci. Din cauza gravităţii,alimentele digerate din stomac se întorc înapoi în esofag,împreună cu acidul gastric. De aceea,culcă-te la 2-3 ore după ce iei masa.

Fii atentă la ce şi cum mănânci

Ai grijă ca înghiţiturile să fie mici şi să mănânci în tihnă. Nu o să te mai confrunţi cu arsuri la stomac dacă eviţi seara alimentele foarte acide şi picante. În schimb,poţi mânca banane,căci acţionează ca un tampon împotriva hiperacidităţii gastrice.

Citeşte şi:De ce este bine să bei apă cu ghimbir

Bea ceai de ghimbir

Ghimbirul uşurează problemele stomacului. Savurează o ceaşcă de ceai proaspăt de ghimbir cu aproximativ 20 de minute înainte de masă. O altă variantă ar fi ca după masă să bei un pahar cu apă în care ai pus câteva picături de tinctură de gimbir,pe care o găseşti la magazinele naturiste.

Credit foto:www.zantacadvice.co.ukRecente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg