5 beneficii surprinzătoare ale sărutului

1 72301 original jpg jpeg

Sărutul nu este doar un semn de afecţiune, care stârneşte fluturi în stomac, ci are o serie de alte beneficii asupra bunăstării generale.

Atingerea buzelor într-un sărut mai mult sau mai puţin pasional poate stârni un amestec de sentimente,însă este benefic nu doar din punct de vedere emoţional,ci şi fizic.

Stimulează imunitatea

Un studiu recent publicat în revista Medical Hypotheses arată că sărutul poate creşte imunitatea unei femei,datorită citomegalovirusului. Citomegalovirus,contractat prin sărutulu pasional,este relativ inofensiv la adulţi şi ajută la întărirea mecanismului de apărare al organismului.

Te ajută să alegeţi cel mai bun partener

Antropologul Helen Fisher descrie sărutul ca fiind un "instrument de evaluare a partenerului”. Din 12 nervi cranieni, cinci preiau datele din jurul gurii. Acesta mecanism este construit pentru a detecta cele mai sensibile sentimente, gusturi, mirosuri, atingeri şi temperaturi. Deci sărutul nu este doar un sărut, ci o reclamă profundă a cine eşti, ce-ţi doreşti şi ce poţi oferi.

Arde caloriile!

Potrivit cercetărilor, prin sărut se ard de la 2 la 6 caloriipe minut. Nu se compară cu o oră de alergat,dar nici nu e de ignorant. O oră de sărutat te ajută să scapi de caloriile accumulate după ce ai mâncat un pumn de bomboane sau ai băut un pahar cu vin roşu.

Menţine fermitatea muşchilor faciali

Sigur,pe lista de priorităţi se numără eliminarea colăceilor din zona abdominală şi tratarea celulitei de pe coapse,însă nu trebuie să ignori nici nevoile feţei. Iar dacă tot ce trebuie să faci pentru a menţine fermitatea muşchilor faciali este să săruţi,ce te împiedică să faci asta?

Te relaxează

Rapoartele ştiinţifice spun că sărutul creşte nivelul oxitocinei şi a endorfinei,care te ajută să te simţi bine. Saliva transmisă prin sărut creşte,de asemenea,nivelul de dopamină,care ajută la crearea unui sentiment de ataşament faţă de persoana iubită.Recente

clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg
viziune shutterstock 451182664 jpg
Organizeaza ti dulapul  Sursa foto shutterstock 2048753441 jpg