5 motive uimitoare să nu porţi tocuri în sarcină

1 69465 original jpg jpeg

Mersul pe tocuri îţi poate da dureri de spate şi de picioare în mod obişnuit, cu atât mai mult dacă porţi un copil şi-ţi aduce o greutate în plus. Descoperă din ce alte cauze ar fi mai bine să amâni purtarea pantofilor cu toc până la naştere.

Afectează bunul mers al sarcinii

Schimbarea centrului de greutate din cauza sarcinii face riscantă purtarea încălţămintei cu toc. În ultimul trimestru de sarcină poate deveni cauza principală a căderilor,mai ales că ligamentele sunt slăbite,sub influenţa transformărilor hormonale,pentru a permite creşterea fătului. În plus,echilibrul este precar. De ce să rişti o naştere prematură din pricina unei căderi,când poţi alege să renunţi pentru o vreme la tocuri?

Se produce presiune pe nervul sciatic

Un nerv important cum este cel sciatic,care se întinde din partea de jos a spatelui spre spatele fiecărui picior,are de suferit în caz că porţi tocuri în sarcină. Asupra lui se pune o presiune foarte mare,ceea ce poate să ducă la complicaţii. Înţepăturile,furnicăturile,amorţelile simţite în picioare sunt semne clare că ar fi bine să renunţi la tocuri.

Îţi vei simţi picioarele mult mai umflate

Aproximativ 25% dintre femeile însărcinate se confruntă cu problema picioarelor umflate începând din săptămâna 22 de sarcină. Uneori,poate să dureze până în săptămâna 31 sau chiar până la naştere. Prin purtatea încălţămintei cu toc,durerile cauzate de acumularea de lichid la nivelul picioarelor pot fi mai intense,crescând senzaţia de disconfort.  

Provoacă durerimusculare

Încălţămintea cu toc,purtată ore în şir îţi contractează musculature picioarelor,în special muşchii gambelor. Nu e de mirare că apar crampe musculare mai dureroare decât cele obişnuite în ultimele luni de sarcină.

Cresc riscul de a face osteoporoză

Cartilajul din zona genunchilor este şi el afectat de purtarea pantofilor sau a sandalelor cu toc. Un studiu realizat recent de cercetătorii americani de la Universitatea Stanford a atras atenţia asupra faptului că genul acesta de încălţăminte le face în general pe femei să-şi îndoaie mai mult genunchii în timpul mersului. În timp,tensionarea genunchilor poate să favorizeze instalarea osteoporozei sau a artritei,manifestată prin dureri şi rigiditate.Recente

Tort de ciocolata cu cirese Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește sursa  Shutterstock jpg
casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg