Antidepresive efecte adverse. Ce să ştii înainte de a le lua

exces de fier în organism jpeg

Antidepresive efecte adverse. Dacă te confrunţi cu depresia şi te gândeşti să apelezi la pastile antidepresive, trebuie să reflectezi bine înainte de a lua orice decizie.

Medicamentele nu vor avea acelaşi efect pentru toată lumea şi pot provoca efecte adverse, despre care ar trebui să ştii înainte de a lua o pastilă.

Iată de ce trebuie să te gândeşti:

1. Medicamentele nu-ţi rezolvă problemele

În tratamentul împotriva depresiei,medicamentele nu sunt un leac. În unele cazuri,acestea te pot ajuta să te ridici din pat,să nu mai plângi şi să faci unele activităţi zilnice obişnuite. Problemele tale nu dispar ca prin magie,dar măcar te ajută să gândeşti mai limpede şi să vorbeşti cu un terapeut sau cu o prietenă de încredere despre problemele pe care le ai.

2. Antidepresive efecte adverse - Medicamentele nu te vor face să te simţi mai puternică

În cel mai bun caz,te vor face să te simţi normal. Unele persoane îşi exprimă îngrijorarea că medicamentaţia le va modifica personalitatea,dar de fapt depresia este cea care îi face pe oamenii să-şi schimbe comportamentul mai des decât îşi dau seama. În timp ce unele antidepresive sunt benefice pentru diferiţi neurotransmiţători din creier,cei mai frecvenţi prescrişi sunt inhibitorii selectivi ai serotoninei. Aceasta vizează în mod specific un neurotransmiţător numit serotonină. Printre alte funcţii,aceasta este responsabilă de reglarea stării de spirit şi a emoţiilor. Aşadar,o persoană care se confruntă cu o depresie majoră poate beneficia de un nivel mai ridicat de serotonină,care acţionează ca un agent pentru a creşte cantitatea acesteia din creier.

3. Antidepresive efecte adverse - Pot exista reacţii adverse

Există mai multe medicamente pe piaţă pentru tratarea depresiei,iar

sunt frecvente şi variate. Atunci când alegi să iei un antidepresiv,de multe ori este nevoie să treacă 6-8 săptămâni pentru a simţi efectele complete. Uneori este nevoie de mai multe încercări de medicamente diferite,pentru a-l găsi pe cel potrivit.

- Reacţiile adverse pot fi disconfortul,oboseala,creşterea în greutate şi scăderea libidoului,la anumite medicamente.

4. Vorbeşte înainte cu un specialist

Este important să mergi la o persoană specializată în tratarea depresiei. Aceste medicamente pot fi prescrise doar de un specialist. Cu ajutorul unui specialist,vei avea cunoştinţă despre posibilele efecte secundare ale medicamentelor prescrise,precum şi alte opţiuni de pastile.