Aşa-ţi reglezi corpul după anticoncepţionale!

1 74728 original jpg jpeg

Ani de-a rândul, anticoncepţionalele orale te-au ajutat enorm, dar odată ce te-ai decis să devii mamă, efectele lor secundare îţi fac probleme. Află cum să-ţi „resetezi“ corpul pentru o viitoare sarcină!

Retenţia de apă,diminuarea libidoului,anxietatea,infecţiile urinare sunt doar câteva dintre efectele nedorite ale anticoncepţionalelor orale. Până la urmă,tot medicamente sunt şi ele şi-ţi afectează echilibrul hormonal. Când vrei să nu le mai iei,vitaminizarea şi o alimentaţie corectă sunt soluţiile pentru a redobândi echilibrul hormonal pierdut,ca să poţi avea un copil.

Atenţie!

Cel mai bun lucru pe care-l poţi face ca viitoare mamă,pe lângă analizele medicale obişnuite,este să faci analize de sânge (ionogramă) sau de urină,pentru a afla exact care sunt carenţele tale minerale şi vitaminice.

Acidul folic,necesar viitoarelor mame

Un plus de vitamine din complexul B îţi creşte libidoul şi te ţine departe de stările negative,tristeţe,melancolie,depresie. Cele mai importante dintre toate sunt vitaminele B9,numit şi acid folic,de nelipsit înainte de sarcină,cu rol în formarea celulelor,şi B12,care alungă anemia.

Pont

Pentru a evita nervozitatea,ia vitaminele dimineaţa!

Întăreşte-ţi imunitatea!

Dacă ai luat mult timp anticoncepţionale,este posibil să ai o carenţă de vitamina C. Lipsa acestei vitamine provoacă o slăbire a sistemului natural de apărare al organismului. De asemenea,un plus de zinc ar ajuta la creşterea imunităţii. Acest mineral este necesar şi dacă ai un libidoscăzut sau fluctuaţii de apetit culinar.

Vitamina E asigură fertilitatea

Proprietăţile antioxidante ale vitaminei E s-au dovedit salvatoare pentru multe femei în perioada tratamentului contra infertilităţii. Prin urmare,o dietă bogată în alimente care o conţin trebuie luată în considerare dacă ai renunţat la anticoncepţionale după o vreme îndelungată,în vederea unei sarcini. Include în meniul zilnic gustările cu nuci,seminţe de floarea-soarelui,arahide,migdale,alune de pădure şi fructe (kiwi,avocado,mango).

Reţine!

Dacă ai avut în trecut o altă sarcină sau una care n-a ajuns la termen,pentru a încerca să rămâi gravidă din nou,lasă corpului un răgaz de trei luni să se refacă după ce ai oprit anticoncepţionalele