Beneficiile sucului de sfeclă roşie asupra organismului
Un nou studiu canadian arată că sucul de sfeclă roşie reduce riscul apariţiei accidentului cardiovascular şi reduce incidenţa sindromului metabolic, o afecţiune care include zahărul din sânge, scade hipertensiunea arterială şi colesterolul.
Iată care sunt beneficiile sucului de sfeclă roşie
Mulţi pacienţi au menţionat că sucul de sfecă le oferă mai multă energie. Cercetările arată că aceasta se datorează componentelor din suc care îmbunătăţesc fluxul sanguin. În plus,a fost demonstrat că sucul de sfeclă roşie ajută organismul să răspundă mai bine la cereri,prin echilibrarea oxigenului şi creşterea de rezistenţă.Sucul de sfeclă roşie este unul dintre cele mai bogate surse alimentare de antioxidanţişi nitraţi naturali. Nitraţii sunt compuşi care îmbunătăţesc fluxul de sânge din tot corpul,inclusiv creier,inimă şi muşchi. Aceşti nitraţi naturali dezvoltă o moleculă în vasele de sânge numită oxid nitric,care permite fluxului de oxigem să scadă tensiunea arterială.În multe cazuri,mâncarea este cea mai bună modalitate de a obţine toate substantele nutritive şi fibrele care ne ajută să ne menţinem sănătoşi. Pentru a obţine beneficii maxime în scăderea tensiunii arterialeeste recomandat să bem suc de sfeclă roşie. Prin stoarcere,obţii 100% fitonutrienţi care ajută la reducerea tensiunii arteriale.
Este recomandat două pahare de suc de sfeclă roşie pe zi
Unul sau două pahare de suc de sfeclă roşie pe zi s-au dovedit a avea un efect semnificativ pentru scăderea tensiunii arteriale. Mulţi medici au fost destul de surprinşi de cât de puţin timp a fost nevoie pentru a vedea un rezultat la persoanele cu tensiune arteriala crescută. Deoarece sfecla este un detoxifiant puternic,unii pacienţi se simt cel mai bine atunci când încep cu o doză mai mică,un sfert de cană,apoi cresc cantitatea în timp.
Sfecla,spanacul şi ridichile conţin în mod natural nitraţi. Aceste substanţe nu sunt nocive pentru organism şi oferă antioxidanţi naturali. Cei mai periculoşi nitraţi,sunt cei care sunt adăugaţi în hot-dog,bacon şi mezeluri şi pentru care trebuie să-ţi faci griji şi să le reduci la minimum din alimentaţia ta.
Tratarea hipertensiunii arteriale,prin reducerea stresului,consumului de alimente sănătoase şi obţinerea aportului de substanţe nutritive sunt necesare organismului.
de sfeclă roşie poate fi un excelent plus la un regim normal pentru a menţine tensiunea arterială sub control în timpul creşterii rezistenţei şi energiei unei persoane.