Cauze mai puţin cunoscute ale anxietăţii

1 66441 original jpg jpeg

Te gândeşti că anxietatea este în genele tale? Mai gândeşte-te o dată. Anxietatea poate fi cauzată de o gamă largă de probleme, dintre care multe sunt scăpate de sub control chiar de tine. În plus, există câteva cauze de anxietate care de multe ori nu sunt detectate.

Iată care sunt aceste cauze:1. Ţii pe sfaturi bine intenţionate

Când erai copil,ai auzit probabil aceleaşi fraze de precauţie spuse de părinţi din nou şi din nou:" Nu vorbi cu străinii"," mai bine să fii în siguranţă decât să regreţi". Acest sfat bine intenţionat de multe ori stă cu noi şi ne dictează vieţile noastre ca adulţi. Uneori,acestea pot provoca ca tu să devii excesiv de prudentă şi să fii prea concentrată pe un pericol.

Ai în gând acele fraze care ţi-au fost repetate atunci când erai mică,şi trebuie să le iei în considerare că acum ar putea să te afecteze negativ. Odată ce ai identificat acestea,reformulează-le şi scrie-le într-un mod pozitiv. De exemplu,ai putea scrie că ”viaţa este o aventură” în loc de ” să fii mereu atentă.” Aminteşte-ţi aceste fraze noi şi constructive pentru a deveni convingătoare şi care te vor ajuta să te ghidezi prin viaţă.

  

2. Gândeşti mereu negativ

Persoanele dornice au tendinţa de a locui cu gândul la problemele mai multor oameni care nu au probleme de anxietate. Această prejudecată poate face ca acestea să se concentreze excesiv pe lucruri negative,ceea ce face imposibil pentru cei în cauză să se simtă calmi şi să se gândească la conţinut.

O modalitate de a inversa această tendinţă este de instituirea unui practici de zi cu zi în recunoştinţă. În fiecare dimineaţă,scrie o listă de trei lucruri de care eşti recunoscătoare pentru viaţa ta,trei lucruri care au mers bine ieri,şi trei lucruri pe care le aştepţi cu nerăbdare de la ziua de astăzi. Completarea acestui exerciţiu nu numai că va oferi un impuls starei de spirit,ci de fapt antrenează mintea ta pentru a căuta mai multe lucruri pozitive din viaţa de zi cu zi.

3. Crezi toate gândurile tale

Gândurile anxioase pot apărea din senin şi scăpa rapid de sub control. Când credem că toate gândurile noastre sunt adevărat,mintea poate fi un loc înfricoşător. Dacă ai mereu în gând că nu eşti destul de bună şi dacă ajungi să crezi că este adevărat,s-ar putea declanşa sentimente oribile de ruşine şi jenă,şi acest lucru te va face să renunţi la gândurile pe care le aveai,te vor duce înapoi de la urmărirea oportunităţilor din viaţă.

Deşi nu avem mai mult de un cuvânt de spus asupra gândurile care apar în mintea noastră,avem control asupra modului în care răspundem la ele. Dacă recunoaştem că,gândurile noastre sunt doar reflexe mentale,putem lăsa să plece,înainte de a deveni prea puternice. Aminteşte-ţi mereu că un gând este doar un gând,nu un fapt,şi lasă-l să meargă înainte fără a putea influenţa sentimentele şi comportamentele tale.

  4. Te-ai trezit în propria capcană

Când suntem nerăbdători,mintea este o masă de hiperactivitate şi este greu pentru a ne opri sau gândi. Un mod simplu de a calma mintea este prin aducerea de conştientizare în corpul vostru. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Berkeley,conectarea cu organismul poate ajuta tonul de distragere şi respectarea gândurilor şi sentimentelor.

5. Rulezi pe gol

Auto-ingrijirea are de multe ori o bancheta din spate la mai multe responsabilităţi,cum ar fi locul de muncă sau îngrijirea copilului. Dar mulţi oameni nu realizează că atunci când creierul nostru nu are timp pentru a se reîncărca şi odihni,nu putem efectua treburile pe care le avem de rezolvat.

Dacă eşti obosită şi stresată,nu vei putea răspunde şi efectua treburile pe care le ai de făcut. În mod similar,fiind nerăbdătoare şi epuizată cu copiii înseamnă că nu poţi fi acolo pentru ei în modul în care îţi doreşti să fii.Recente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg