Ce organe sunt afectate cel mai puternic de stres

1 67183 original jpg jpeg

Nivelul ridicat de stres poate duce la o creştere a nivelului de colesterol şi a tensiunii arteriale, care poate provoca probleme inimii. Stresul este o senzaţie fizică şi emoţională de tensiune ce poate reacţiona în diferite situaţii sau sentimente, declanşate de fustrare, furie sau nervi.

Uneori,stresul poate fi descris ca un lucru pozitiv,deoarece este reacţia firească a organismului de a ajuta la evitarea unui risc. Cei mai mulţi oameni se confruntă cu un nivel crescut de stres,la un moment dat în viaţă,iar acest lucru poate duce la apariţia mai multor probleme de sănătate fizică şi emoţională.  Cu un stil de viaţă agitat,incidenţa persoanelor care sunt stresate este în creştere,şi mai mult de o persoană se simte stresată şi îi este greu să se controleze.Aspectul cel mai îngrijorător dintre toate,este faptul că cei mai mulţi care suferă de stres nu iau nicio măsură,şi mai târziu va avea consecinţe asupra organismului. Un studiu recent a arătat că 40 % din cei care sunt stresaţi,au probleme cu somnul.În afară de asta,ştiai că stresul este legat de modificarea funcţiilor anumitor organe din corp,care la rândul lor afectează şi poate reduce calitatea vieţii?

Iată care sunt cele mai afectate organe din corp atunci când eşti stresată: 1. Pielea

Stresul provoacă corpul pentru a răspunde cu inflamaţie,cauzează porii pielii care se blochează. Blocaj care poate duce la o piele iritată,de culoare roşie,provocând acumularea de sebum pe faţă. În concluzie,stresul poate fi una din cauzele apariţiei acneei.

2. Inima

Starea continuă de tensiune acuzată de nivelul crescut de stres duce la creşterea colesterolului,a tensiunii arteriale şi a trigliceridelor din sânge. Într-un articol publicat de Biblioteca Naţională de Medicină,s-a constatat că persoanele care suferă de stres cronic au probleme cu menţinerea unei inimi sănătoase.

3. Ochii

Un studiu a arătat că stresul fizic şi emoţional excesiv poate provoca tremurări în jurul ochilor,deoarece declanşează un muşchi mic a cărui funcţie este de a ridica şi mişca pleoapele. În plus,stresul este legat de inflamaţia ochilor şi a vederii înceţoşate.

  

4. Creierul

Prea mult stres poate creşte producţia în organism a hormonului cunoscut sub numele de cortizol. Nivelul de cortizol în mod excesiv poate afecta negativ cortexul frontal al creierului,cel care este responsabil de memorie şi de luarea deciziilor.

Deoarece stresul a devenit o parte din viaţa de zi cu zi,trebuie să luăm în considerare nişte orientări care să ne ajute să luptăm sau să-l eliminăm,deoarece afectează negativ sănătatea.

-Tehnici de relaxare,cum ar fi yoga practică,dans,înotul,sau încearcă aromoterapie;

-Practică nişte exerciţiu în fiecare zi;

-Planifică activităţi în jur de ora în care trebuie să fii conştientă şi să ai o dispoziţie bună;

-Ia  pauze în timp ce lucrezi,aer proaspăt

-Fă-ţi timp ca să te răsfeţi şi să faci lucruri care te bucură;

-Schimbă dieta;

-Creşte aportul de apă;

-Evită obiceiuri care te indispun;

-Evită consumul de alcool şi tutun.