Ce poate indica amorţirea mâinilor şi a picioarelor

1 71024 original jpg jpeg

Dacă apare, de exemplu, după ce ai stat mult timp picior peste picior, nu este o problemă gravă de sănătate. Totuşi, există situaţii când amorţirea mâinilor şi a picioarelor ascunde carenţe de vitamine importante şi chiar instalarea diabetului zaharat în corp.

Pe lângă amorţirea picioarelor (parestezii),pot apărea şi dureri,furnicături,mâncărimi şi pierderea sensibilităţii în cazul unei tulburări neuro-musculare. Aceasta se mai numeşte neuropatie periferică şi are la bază afectarea unor nervi ai mâinilor şi picioarelor.

Poate fi un semn de diabet

Adesea,cânddiabetul zaharatse instalează în corp,este însoţit de amorţirea picioarelor şi de furnicături şi mâncărimi. Dacă nu se depistează şi tratează timpuriu,amorţeala se transform[în senzaţie de arsură,înţepături,crampe musculare,pierderea sensibilităţii termice,dureroase şi,mai târziu,pe aceea a mobilităţii.

Corpul prezintă deficitele de nutrimenţi

Dacă în organism sunt carenţe de vitamineE,B1,B6,B3,B12,pot apărea amorţeli la nivelul mâinilor şi picioarelor. De exemplu,dacă nu este suficientă vitamina B12 în corp,poate apărea anemia,una dintre cauzele amorţirii picioarelor. Dacă există carenţă de vitamina B3 (niacină),care are rol antiinflamator,se pot declanşa procese inflamatoare şi diverse infecţii.

Ce trebuie să faci

Dacă starea de amoţeală este insuportabilă şi se desfăşoară des,mergi la medic să vezi care este cauza exactă. De asemenea,evită sau redu cantitatea de sare şi grăsimi din meniul zilnic. Renunţă la fumat,pentru că acest viciu afectează circulaţia sângelui şi irigarea nervilor.