Cum scapi de cârceii nocturni

1 73047 original jpg jpeg

Aproximativ 60% dintre adulţi au de suferit de pe urma cârceilor care apar pe parcursul nopţii. Ce anume le provoacă şi prin ce metode poţi scăpa de ei afli în cele de mai jos!

Explicaţiile privind cauzele apariţiei cârceilor în timpul somnuluivizează existenţa unui nivel crescut de vitamina D. Ea are rolul de a reface fibrele musculare. Excesul poate provoca însă contracţii musculare.

De asemenea,în timp ce stai întinsă sau aşezată pe scaun prea mult timp,nervii pot să transmită către muşchi prea multe semnale deodată,ceea ce duce la spasme ale musculaturii.

De reţinut!

După vârsta de 50 de ani,cârceii te supără mai des şi e posibil să-ţi provoace dureri mai mari. Cauza o reprezintă reducerea numărului de celule nervoase. Celulele rămase îşi accelerează activitatea,deci pot transmite impulsuri multiple către musculatură.

Ce-i de făcut?

Înainte de culcare

Fă-ţi timp pentru câteva întinderi. Trei minute ar fi de ajuns. Trebuie puse în mişcare puţin gambele,tendoanele din zona genunchiului,musculatura picioarelor. Iată două tipuri de exerciţii pe care le poţi face!

-Întinde mâinile pe un perete şi întinde un picior în spate fără să flexezi genunchii. Apleacă-te spre perete,îndoind coatele şi genunchiul piciorului din faţă până când simţi tensiune în piciorul dus în spate. Menţine poziţia pentru 10-15 secunde,apoi repetă mişcarea schimbând piciorul.

-Stând în şezut în pat sau pe covor,cu picioarele întinse şi lipite unul de altul,apleacă-te cât mai mult posibil şi pune mâinile în jurul gambelor. Du în faţă vârfurile picioarelor până simţi tensiune în zona gambelor. Numără până la zece şi relaxează.

În timpul nopţii

Când apar cârceii şi te trezesc din somn,ridică-te din pat şi fă acelaşi timp de întinderi ca la culcare. Un alt truc este ca timp de un minut să sari pur şi simplu într-un picior,mai precis în cel afectat de cârcel. Pare amuzant,dar este cu adevărat eficient. Durereate va lăsa imediat.