Doza zilnică de magneziu previne cancerul pancreatic

1 73810 original jpg jpeg

Cercetătorii au descoperit că doza zilnică de magneziu poate preveni dezvoltarea cancerului pancreatic. Cei care sunt predispuşi la dezvoltarea acestei afecţiuni au de obicei peste 50 de ani, şi sunt fumători.

Iată ce poate duce la apariţia de cancer de pancreas:

Doza zilnică de magneziu poate fi benefică în prevenirea cancerului pancreatic,spun cercetătorii de la Universitatea din India. Studiile anterioare au  arătat că magneziul este invers asociat cu riscul de apariţie a diabetului,care este un factor de risc de dezvoltare a cancerului pancreatic. " Dar câteva studii au analizat asocierea directă a magneziului cu cancerul pancreatic. Dintre cei care au efectuat aceste cercetări, concluziile lor au fost neconcludente, " a declarat Daniel Dibaba,doctor la Şcoala de Sănătate Publică-Bloomington, care a condus studiul.

Dibaba şi colegii săi au analizat datele cu privire la peste 66.000 de femei şi bărbaţi,în vârstă de 50-76 de ani,analizând asocierea directă dintre magneziu şi cancerul pancreatic. Dintre cei implicaţi,151 de participanţi au dezvoltat cancer pancreatic. Studiul a constatat că fiecare scădere de 100 de miligrame pe zi în aportul de magneziu,a fost asociată cu o creştere de 24 % în apariţia cancerului de pancreas. 

De asemenea,studiul a constatat că efectele de magneziu pentru cancerul pancreatic nu pare a fi modificat în funcţie de vârstă,indicele de masă corporală sau sex,dar s-a limitat la cei care au luat suplimente de magneziu,fie de la multi-vitamine sau suplimente individuale. "Pentru cei care, la un risc mai mare de cancer pancreatic, a fost adăugate suplimente de magneziu pentru dieta lor, şi s-a dovedit benefică în prevenirea acestei boli",a adăugat Dibaba. 

Oamenii ar trebui să se străduiască pentru a obţine recomandările zilnice de magneziu prin dietă,cum ar fi consumul de legume verzi sau cu frunze şi nuci,pentru a preveni orice risc de dezvoltare de cancer pancreatic.

Cancerul pancreatic este,la ora actuală,unul dintre tipurile de cancer cu mortalitatea cea mai mare. Mai puţin de una din cinci persoane care suferă de această formă de cancer se mai află în viaţă la un an de la diagnosticare.