Eroziunea de col uterin. Simptome, cauze şi tratament

când se face testul papanicolau jpeg

Eroziunea de col uterin este cauzată de infecţii cronice, creşterea nivelului de estrogen şi traumatisme. Este o inflamaţie a celulelor cervicale, care este cauzată atunci când celulele scuamoase în deschiderea tractului urinar se transformă în celule columnare.

Acestea produc iritaţii,roşeaţă şi inflamaţie,şi este,uneori,imposibil de diferenţiat cu cancerul de col uterin temporar. Odată cu aceasta vine o creştere de descărcare de gestiune,cazuri de infertilitate,dureri de spate şi sângerări. Aceastea sunt câteva dintre simptomele cauzate de inflamaţie. În plus,este motivul pentru care este bine să ştii care sunt tratamentele acestei afecţiuni.

Eroziunea de col uterin - Iată de ce este provocată:

Eroziunea de col uterin poate afecta orice femeie. Cel mai frecvent este la femei în perioada în care sunt fertile. Acest lucru ar putea avea cauze diferite,dar ar putea apărea şi de la infecţii sau alte traume,cum sunt cele cauzate în timpul naşterilor multiple. Aceasta mai poate fi cauzată de infecţii cronice şi acute. Eroziunea de col uterin ar putea afecta şi femeile mai tinere care iau pilule contraceptive sau folosesc dispozitive intrauterine. Cu toate acestea ar putea să apară,chiar şi fără utilizarea frecventă. Femeile cu un statul socio-economic scăzut care au sarcini multiple,se căsătoresc devreme sau au o igienă precară,au un procent mare de a suferi de eroziune de col uterin. Controlul acestor tipuri de infecţii este recomandată datorită faptului că eroziunea de col uterin ar putea cauza apariţia de cancer de col uterin. Prin urmare,durata de timp este mai importantă decât tipul,din cauza complicaţiilor ulterioare care ar putea apărea.

Iată care sunt simptomele

Aflarea despre eroziunea de col uterin, la un pacient este foarte frecventă în timpul unei vizite ginecologice. Cu toate acestea,multe femei nu prezintă niciun simptom,chiar dacă ar putea apărea mai multe simptome,mai târziu. Pentru a numi doar câteva,acestea sunt dificultăţi de urinare,dureri sau sângerări după actul sexual,descărcare de gestiune vaginală sau leucoree.

Eroziunea de col uterin cauzează infecţii, care sunt mai frecvente la nivelul epiteliului,deoarece creează condiţii ideale pentru organismele interne să crească în ea. Acesta este modul pentru care cervixul începe să devină roşu şi granulat.

Eroziunea de col uterin - Alte simptome includ:

-dureri de gât

   

-dureri de col uterin

    

-reacţii alergice

    

-roşeaţa ochilor

    

-dureri abdominale

    

-sângerări după actul sexual

    

-modificări în

    

-ardere

    

-

Tratament

Uneori nu se recomandă niciun tratament specific pentru eroziunea de col uterin, mai ales pentru femeile care nu sunt simptomatice. Cu toate acestea,în cazul în care persoana prezintă durere,complicaţii şi simptome specifice,cum sunt scurgeri vaginale sau leucoree,sângerare după actul sexual şi probleme cu fluxul de urină,urmează un tratament specific recomandat de medicul specialist pentru a preveni posibile infecţii şi alte complicaţii.

Câteva tratamente includ luarea de medicamente specifice,cauterizare de col uterin sau cauterizare cu laser. Pe de altă parte,femeile care au această infecţie şi încă nu sunt active sexual,ar trebui să cerceteze şi să ia controlul asupra sănătăţii lor. Orice rezultat neregulat de Papanicolau trebuie să fie tratat pentru a evita riscul de a contracta cancer de col uterin sau alte infecţii.