Este bine să faci sex? 9 beneficii surprinzătoare

1 71823 original jpg jpeg

Sexul nu reuşeşte doar să unească două persoane care simt o atracţie fizică, ci prezintă mai multe beneficii pentru corp, suflet şi minte. Descoperă care sunt acestea.

1. Întăreşte sistemul imunitar

Cei activi sexual se recuperează mai rapid după o boală,spune dr. Yvonne K. Fulbright,expert în sănătatea sexuală. Persoanele care fac sex au niveluri mai ridicate de anticorpi care apără organismul de microbi şi viruşi.

2. Stimulează libidoul

Nu prea ai chef de sex? Ei bine,chiar sexul îţi stimulează libidoul. La femei,relaţiile intime ajută la lubrifierea vaginală,mărirea fluxului de sânge şi a elasticităţii,ceea ce face contactul mult mai plăcut.

3. Îmbunătăţeşte controlul vezicii urinare

Un pelvis puternic este important pentru evitarea incontinenţei urinare,afecţiune care se manifestă la aproximativ 30% dintre femei,la un moment dat în viaţă. Sexul este ca un antrenament pentru muşchii pelvieni. Orgasmul provoacă contracţii în acei muşchi şi îi întăreşte.

4. Scade tensiunea arterială

Cercetările sugerează o legătură între sexşi scăderea tensiunii arteriale.

5. Arde calorii

Sexul este tot o formă de exerciţiu.  Cu siguranţă nu va înlocui banda de alergare,dar nici nu e ca şi cum ai sta degeaba. Actul sexual consumă aproximativ cinci calorii pe minut,cu patru calorii mai mult decât atunci când te uiţi la TV.

6. Reduce riscul de atac de cord

Pe lângă faptul că e o modalitate foarte bună de a creşte ritmul cardiac,sexul ajută la menţinerea în echilibru a nivelului de estrogen şi testosteron.

7. Alină durerile mentruale

Înainte de a apela la aspirină,ce zici de o partidă de sex? În timpul orgasmului se eliberează un hormon care ridică pragul de durere. Stimularea fără orgasm poate ajuta,de asemenea. Stimularea vaginală poate ameliora durerea cronică de picior,de spate sau chiar durerile menstruale.

8. Îmbunătăţeşte somnul

Dacă suferi de insomnie sau adormi greu,sexul te poate ajuta să fii mult mai relaxată după orgasm,când se eliberează hormonul prolactină,responsabil de senzaţia de relaxare şi somnolenţă.

9. Te scapă de stres

Apropierea fizică de persoana iubită poate calma stresul şi anxietatea. Excitarea sexuală poate stimula stima de sine şi fericirea,de asemenea. Sexul nu este doar o reţetă pentru o viaţă sănătoasă,ci şi pentru una fericită.Recente

shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg