Greşeli cotidiene care-ţi provoacă oboseală

1 73049 original jpg jpeg

Dacă dormi 7-8 ore pe noapte şi tot te trezeşti obosită, află ce obiceiuri îţi dau această stare de oboseală inexplicabilă.

 Prea multe dulciuri şi băuturi energizante 

Ai senzaţia că ciocolata,dulciurile în general sau o băutură energizantă te pun în mişcare rapid atunci când te simţi vlăguită. De fapt,vitamina B şi taurina pe care băuturile energizante le conţin din plin sunt mai greu de metabolizat de organism. Iniţial,te agită foarte mult,apoi îţi dau o senzaţie de nervozitateşi de oboseală apărută brusc.

Verdeţurile şi fructele sunt rare în dieta ta

Dacă spanacul şi fructele mâncate în stare proaspătă nu sunt prezente zilnic în meniul tău e posibil ca acesta să fie motivul pentru care te simţi obosită. Antioxindanţii pe care-i au în compoziţie te protejează de efectele radicalilor liberi care accelerează procesul de îmbătrânire şi te privează de energie pentru activităţile cotidiene.

Faci prea mult sport sau deloc

Mişcarea ar trebui să te facă să te simţi mai bine,dar dacă exagerezi,îţi forţezi organismul să producă o cantitate prea mare de cortizon şi pui o presiune prea mare pe glandele suprarenale. Aceste efecte produc unul în plus:oboseala. Cunoaşte-ţi şi ascultă-ţi corpul pentru a nu te epuiza. Dacă a doua zi nu te vezi în stare să mai faci mişcare,e clar că ai mers prea departe.

Şi lipsa exerciţiului fizic te poate face să ai dificultăţi în a te mobiliza să duci la capăt activităţile de peste zi. Nu exclude sportul din viaţa ta nici dacă faci multe treburi casnice sau ai o profesie solicitantă din punct de vedere fizic. Gimnastica,alergatulşi orice sport făcut la sală îţi solicită grupe diferite de muşchi.

Nu bei îndeajuns de multă apă

Sarea şi zahărul în exces,cafeina,aditivii alimentari – toate reprezintă provocări cu care corpul tău se confruntă zilnic. Când lor li se alătură lipsa unei hidratări corespunzătoare,oboseala este ceva ce n-ar trebui să te mire. Evită cât poţi de mult băuturile care conţin cafeină şi bea 6-7 pahare de apă pe zi. În acest fel,organele vor putea funcţiona în mod normal,îndeosebi digestia va fi mai uşoară.