Iată ce spune culoarea ochilor despre sănătatea ta

1 72637 original jpg jpeg

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Poţi afla dacă o persoană suferă de o problemă dacă te uiţi în ochii ei. Aceste dezvăluiri sunt date de culoarea ochilor pe care o avem.

Iată ce spune culoarea ochilor despre sănătatea corpului:

1. Când albul ochiului îşi schimbă culoarea

Probabil ai observat că există firicele subţiri de sânge în partea albă a ochiului. Aceste vase de sânge sunt cele mai adesea prezente la persoanele care suferă de o alergie,şi este cel mai frecvent caz.  În cazul în care partea albă devine galbenă,acest lucru ar putea fi un semnal că ai probleme cu ficatul. Aşadar,urmăreşte mereu schimbările de culoare a ochilor. 

2. Toleranţă la durere

O cercetare a arătat că femeile care au culoarea ochilor deschisă,cum sunt albastru sau verde,au mai multă toleranţă la durere,decât cele cu ochii negri. Cercetarea a inclus doar femei,deoarece au analizat perioada de naştere,înainte şi după. Se pare că femeile care au culoarea ochilor deschisă,au rezistat mai mult la durere  şi la anxietate,comparativ cu femeile cu ochii negri.  

3. Toleranţă la alcool

Dacă cele cu ochii albaştrii sau verzi sunt mai rezistente la dureri,sunt invidiate de cele cu ochii negri pentru că sunt la rezistente şi la consumul de băuturi alcoolice. O altă cercetare arată că persoanele cu ochii negri ar putea bea aceeaşi cantitate de alcool,la fel ca şi cele cu ochii albaştri sau verzi,dar ele se vor îmbăta mai repede. Aşadar,persoanele cu ochii deschişi la culoare au o toleranţă mai mare la alcool,comparativ cu cei cu ochii negri. 

4. Risc de apariţie a melanomului

Melanomul este un tip de cancer de piele. O cercetare a arătat că persoanele care au ochii albaştri au un risc mare de a suferi de melanom,comparativ cu persoanele cu ochii de culoare mai închisă. Se pare că unul dintre motive este culoarea pielii deschisă,dar şi genele care afectează sistemul imunitar. La aceste persoane nu sunt detectate celulele canceroase la fel de uşor.

5. Risc de apariţie a bolii vitiligo

Aceasta este o afecţiune a pielii,care apare atunci când sistemul imunitar crede că melanina din piele începe să scadă,şi astfel determină apariţia pe piele a unor pete albe,în timp ce unele sunt mai întunecate. Persoanele cu ochii negri,căprui şi verzi sunt mai susceptibile de a dezvolta această boală,din cauza sistemului imunitar puternic. Cei cu ochii albaştrii nu au un sistem imunitar la fel de puternic,şi de aceea nu ar detecta melanina ca un fel de ameninţare. 



Recente

431c0c67 8ffc 26bd 966c 4e0b1331dcf7 jpg
clickpentrufemei ro (15) jpg
Tocanita cu carne de por si legume  Sursa foto shutterstock 144242482 jpg
Cum sa sprijini dezvoltarea cognitiva a copilului tau jpg
Lokma gogosele turcesti  Sursa foto shutterstock 2093256418 jpg
bust  foto   Shutterstock jpg
SPIRULINA si ENERGIA   este sau nu o sursa naturala eficienta2 png
fa ete dentare vs albire cat costa i ce op iuni ai jpg
asigurare pentru copii2488907223 jpg
Tocanita de vitel cu bere  Sursa foto shutterstock 512243932 jpg
shutterstock 2264813703 jpg
Cornulete cu rahat  Sursa foto shutterstock 1725228796 jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
Mic dejun mai sanatos si gustos  Nutritionist si health coach Oana Valah  Sursa foto Bogdan Grigore jpeg
shutterstock 1830836342 jpg
shutterstock 526002256 jpg
Tocanita de pui cu legume  Sursa foto shutterstock 290756813 jpg
Baterie mentala descarcata Atentie la obiceiurile toxice  Sursa foto shutterstock 2314460303 jpg
clickpentrufemei ro (16) jpg
clickpentrufemei ro (15) JPG