Iată ce trebuie să ştii despre infertilitate!

1 70496 original jpg jpeg

Infertilitatea reprezintă imposibilitatea unei femei de a rămâne însărcinată după mai multe încercări. Studiile arată că 15% dintre cupluri sunt infertile, din care 40% sunt din cauza factorilor feminini, iar 20-30 % sunt factorii masculini.

1. Infertilitatea este o boală

E mult mai mult decât a nu fi capabilă de a rămâne însărcinată. Aproximativ 25% din femeile infertile au disfuncţii ovulatorii. Ovarele micropolichistice afecteaza 5-10% din populaţia feminină. Simptomele pot include menstruaţii neregulate sau absenţa lor,hipertensiune arterială,acnee,nivelul ridicat al insulinei în sânge,pilozitate excesivă şi probleme cu greutatea.

2. Adoptarea nu este un leac,dar o binecuvântare

Dorinţa de a avea o familie biologică este reală şi valabilă,şi fiecare familie trebuie să decidă propria cale de a creşte un copil,fie el propriu sau adoptat. Dacă chiar îţi doreşti să ai un copil şi nu reuşeşti prin cale naturală sau cu ajutorul tratamentelor,adoptarea este o posibilitate.

3. Tratamentele pentru infertilitate

Dacă nu reuşeşti să rămâi însărcinată,trebuie să cauţi soluţii în spitalele de specialitate. Aceste tratamente sunt scumpe şi pot dura o perioadă mai îndelungată ca să-şi facă efectul. Vizitele la medic vor deveniobositoareşi în plus,te vor costa mult prea mult. Merită să încerci dacă ai speranţă că vei reuşi să ai un copil.

Iată care sunt factorii de risc pentru infertilitate:

-vârsta de peste 35 de ani;-mai multe avorturi;-menstruaţiineregulate sau lipsa lor;-endometrioza;-boli cronice cum sunt diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială;-boli cu transmitere sexuală;-infecţii genitale.