Modalităţi de a combate durerile articulare

1 73047 original jpg jpeg

Cuvântul durere este derivat din latinescul ” dolor ” care defineşte durerea fizică. Cum durerile articulare sunt tot mai frecvente şi nu ştii ce medicamente să mai iei, există câteva metode care te menţin în formă.

Nu o să te mai doară genunchii şi nu o să mai ai alte dureri. 

Iată cum să păstrezi articulaţiile sănătoase: 

Mişcarea

Mişcarea este vitală,chiar dacă eşti sănătoasă sau suferi de dureri articulare. Aceasta poate fi lucrul care o să te facă să te simţi mult mai bine,dar mişcarea zilnică nu trebuie întreruptă şi încet,încet durerea va dispărea,spune doctorul Yousef Habbab. Evită să stai doar într-o singură poziţie. Dacă petreci mult timp pe scaun,la calculator,ridică-te şi plimbă-te cel puţin o dată pe oră.  

Exerciţii

Activităţi cu un impact redus,cum sunt mersul cu bicicleta şi mersul pe jos,sunt bune pentru muşchii picioarelor,dar şi a întregului corp. Sunt mai bune decât rularea şi aerobicul,în timp ce la fel de bun este şi înotul,spune doctorul Habbab. Exerciţiile care vizează segmentarea spinării prin mişcare,cum sunt Tai Chi,pilates şi yoga,sunt deosebit de benefice,deoarece ajută la îmbunătăţirea posturii. 

Aplicarea de unguente

" A fi supraponderal este rău pentru articulaţii, deoarece adaugă efort suplimentar ",spune nutriţionistul Shona Wilkinson. "Cu fiecare kilogram în plus poţi câştiga de două ori mai multă durere pe genunchi. Chiar şi o cantitate mică de pierdere în greutate va da dureri genunchilor. " Ai nevoie de aplicarea de unguent pentru a păstra corpul lubrifiat în mişcare. " Acizii graşi omega 3 găsiţi în peşte nu reuşesc să îndepărteze simptomele legate de durerile articulare, dar schimbă nivelul de inflamaţie",explică Shona.

Uleiul de peşte 

Acesta încetineşte producerea de celule ale inflamaţiei. Cele mai bune surse sunt peştele gras,cum sunt somonul şi tonul proaspăt. Postura noastră are un impact mare asupra durerii. De exemplu,dacă porţi un rucsac greu pe un umăr poţi forţa organismul pentru a muta nefiresc,care pot,la rândul său duce la dureri în genunchi sau şolduri. Încearcă să împarţi uniform greutatea,purtând rucsacul pe ambele bretele,şi nu doar pe o parte. La locul de muncă,asigură-te că stai confortabilă într-un scaun care sprijină spatele şi că ecranul este la înălţimea potrivită.

Statul pe un picior 

Exerciţiile de echilibrare sunt sub-evaluate,dar foarte importante,spune fizioterapeutul Tim Allardyce. " Stai într-un picior cu ochii deschişi, terminând cu ochii închişi, şi încearcă să păstrezi echilibrul. Atinge peretele pentru sprijin, dacă ai nevoie pentru început. Stai aşa două minute pe zi. Acest exerciţiu de echilibru pe un picior întăreşte muşchii şi ligamentele din jurul gleznelor şi a genunchilor, stimulând echilibru",adaugă Tim. Fereşte-te de produsele lactate. 

Consumul de produse lactate nu este recomandat dacă suferi de artrită,spune terapeutul nutriţionist Alison Cullen. Organismului îi poate fi greu să dozeze cantitatea de calciu în mod corespunzător,astfel încât provoacă apariţia durerii. " Pentru a rezolva această problemă, organismul are nevoie de o sursă bună de calciu şi magneziu, cum sunt legumele cu frunze verzi, ovăzul, fructele uscate şi fasolea, deoarece acest lucru ajută organismul să împartă în mod corespunzător cantitatea de calciu",spune Alison.