Primele semne că ai putea avea diabet zaharat. Setea şi foamea exagerate, dar şi oboseala sunt indicii

1 diabet zaharat jpg jpeg

În general, simptomele de diabet variază de la o persoană la alta. Primele etape ale acestei boli prezintă puţine semnale şi de aceea, mulţi nu ştiu că au diabet. Iată la ce trebuie să fii atent!

Diabetul este o boală cauzată de creşterea zahărului din sânge sau a glucozei. Ar putea suna relativ inofensiv, însă, în realitate, această afecţiune poate afecta, în mod evident, organismul. Nivelul ridicat de zahăr dăunează vaselor de sânge, ceea ce poate duce la consecinţe grave asupra sănătăţii, cum ar fi, apariţia bolilor de inimă. Prin urmare, este esenţial să fii atent chiar şi la cele mai subtile simptome, de la debutul diabetului. Important este să gestionezi lucrurile, din timp, pentru ca riscurile pentru sănătatea ta să fie minimizate.

Acestea pot fi o parte dintre simptomele asociate diabetului:

1. Sete extremă: Dacă îţi este sete, în mod constant, fără explicaţie, acesta poate fi un semn de diabet. Asta pentru că excesul de zahăr din sânge se elimină prin urină, iar acest lucru te poate deshidrata. De asemenea, deshidratarea prelungită poate duce la: greaţă, ameţeli sau dureri de cap.

2. Urinare frecventă: Urinarea de mai multe ori pe zi, în special în miezul nopţii, poate fi un semn al diabetului. Organismul creşte producţia de urină pentru a elimina excesul de zahăr din sânge, iar acest lucru formează un cerc vicios: te deshidratezi, aşa că bei mai multă apă şi urinezi mai des.

3. Vindecare lentă a rănilor sau a vânătăilor: Nivelul ridicat al zahărului din sânge poate afecta fluxul de sânge, ceea ce poate îngreuna vindecarea rănilor sau vindecarea vânătăilor.

Citeşte şi: Cele mai nepotrivite alegeri pentru micul-dejun dacă ai diabet. Ce să faci pentru a deţine controlul asupra propriei glicemii

Citeşte şi: Un miros banal pe care-l poţi simţi în baie ar putea fi un semn că suferi de diabet zaharat

4. Foame extremă: O persoană care suferă de diabet se poate confrunta, în mod constant, cu senzaţia de foame. 

5. Oboseală sau somnolenţă: „Deshidratarea din cauza urinării poate provoca oboseală sau stare de somnolenţă”, punctează Clinica Mayo.

Printre simptomele comune, din primele etape ale diabetului se numără şi: vedere înceţoşată, piele uscată, cu mâncărime, furnicături sau amorţeală în mâini sau picioare şi pierdere în greutate inexplicabilă.

Sursă foto: Shutterstock