Semne mai puţin ştiute ale unei sarcini

1 71571 original jpg jpeg

Te visezi cu un bebeluş în braţe şi vânezi cel mai mic indiciu că porţi deja un microscopic pui de om în pântece? Din contră, te simţi nepregătită pentru o sarcină şi vrei să fii sigură că întârzierea menstruaţiei nu înseamnă neapărat că vei fi mămică? Verifică şi lista de mai jos înainte de a cumpăra un test de la farmacie!

Te simţi foarte obosită

Dacă ai face orice numai să poţi trage un pui de somn după ora prânzului sau ţi-e tot mai greu să te concentrezi în a doua parte a zilei din cauza oboselii,sunt şanse să fi rămas gravidă. Explicaţia constă în faptul că în cazul unei sarcini incipiente au loc schimbări la nivel hormonal.

Ai ameţeli adesea

Lipsa de vlagă,senzaţiile de ameţeală sau chiar de leşin sunt alţi indicatori posibili ai unei sarcini. Tot schimbările hormonale sunt de vină. Ele provoacă dilatarea vaselor sanguine şi scăderea tensiunii arteriale.

Treci rapid de la o stare la alta

Eşti femeie şi e normal să fii sensibilă din punct de vedere emoţional,dar nu ţi se întâmplă zilnic să izbucneşti în plâns din motive minore. Schimbările bruşte ale stării de spirit ascund şi ele transformări la nivel hormonal,normale în cazul în care eşti însărcinată.

Scapi greu de durerile de cap

Întârzierea menstruaţiei şi stările de greaţă nu sunt primele dovezi că urmează să devii mămică. Înaintea lor pot apărea durerile de cap sau cele de spate. Dacă simţi că nu cedează nicicum,încearcă medicamente pe bază de acetaminofen,cum este paracetamolul simplu,şi nu pe acelea care conţin ibuprofen,mai ales dacă eşti într-o perioadă în care te aştepţi să rămâi însărcinată. Aşa îl protejezi pe cel mic. Pentru durerile de cap sunt vinovate transformările de la nivel hormonal. În plus,spatele e posibil să te supere pentru că ligamentele devin mai moi,ca să permită mărirea uterului pentru primirea unui făt în creştere.

Percep altfel mirosurile

Până de curând parcă nu te deranja aşa de mult fumul de ţigară sau mirosul de peşte. Te surprinzi deranjată de ele? Ascuţirea simţului olfactiv şi repulsia faţă de mirosurile neplăcute dezvăluie nu doar potenţiale probleme digestive,ci şi o sarcină. Un nivel crescut al estrogenului este răspunzător pentru surprinzătoarea sensibilitate pe care o percepi.