Suferi de hipertensiune arterială? Iată ce trebuie să faci

1 68616 original jpg jpeg

Hipertensiunea arterială este o efecţiune tot mai des întâlnită în rândul femeilor. Sângele exercită o presiune asupra pereţilor arteriali. Aceasta poate duce la complicaţii, cum sunt bolile cardiace, insuficienţă renală sau accident vascular cerebral.

Iată cum poţi scade tensiunea arterială ridicată:

1. Consumul scăzut de sodiu,de zahăr şi o dietă bogată în potasiu,împreună cu reducerea numărului de kilograme,toate acestea pot fi o abordare sănătoasă în tratarea hipertensiunii arteriale.2. Cel puţin patru-cinci porţii de fructe şi legume pe zi şi sucurile de legume,în special sucul de sfeclă roşie ajută la menţinerea tensiunii arteriale sub control. Fructele şi legumele sunt surse naturale excelente de micronutrienţi esenţiali,cum sunt vitaminele şi mineralele,şi au o doză sănătoasă de fibre dietetice. În plus,acestea constituie o sursă importantă de potasiu,care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.3. Medicii recomandă,cel puţin trei alimentecare conţin cereale integrale pe zi şi evitarea consumului de alimente preparate din făină rafinată. Grăsimile solide,cum sunt cele din unt,brânza şi smântâna ar trebui înlocuite cu cele cu conţinut redus de grăsimi sau produse lactate fără grăsime.

4. Consumul de alimente bogate în proteine,cum sunt albuşurile de ouă,carnea slabă,fructele de mare sau peşte care conţin acizi graşi omega 3,sunt recomandate în scăderea tensiunii arteriale. Apoi,consumul de nuci,seminţe şi legume creşte colesterolul sănătos. Medicii recomandă

şi renunţarea la fumat.

5. Apa de nucă de cocos este o băutură gustoasă şi hrănitoare,care a fost dovedită ştiinţific,că este eficace la scăderea tensiunii arteriale. Într-un studiu în care persoanele investigate au băut apă de nucă de cocos,au descoperit că aceasta este capabilă să scadă semnificativ tensiuniea arterială pentru 71 % dintre participanţii la studiu. Masajul cu ulei de susan şi duşul cu apă caldă,chiar înainte de a merge la culcare este o modalitate eficientă de a controla tensiunea arterială,spun experţii.