Trucuri care te ajută să slăbeşti

weight loss tips jpeg

Retenţia de apă este una dintre motivele pentru care cântarul îţi arată mai multe kilograme. În schimb, dacă elimini apa din corp, numărul kilogramelor vor scade. Aceasta poate fi prevenită prin consumul de alimente care sunt bogate în potasiu.

Retenţia de apă,sau edemul,în termeni medicali,poate fi cauzată de agregarea de lichide suplimentare în sistemul circulator şi în zonele dintre celule. Retenţia de apă poate apărea la toate persoanele,dar cel mai adesea,la femeile gravide. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Maryland Medical Center,principalele cauze ale retenţiei de apă sunt schimbările hormonale,sarcina,menopauza şi reacţia organismului la vremea umedă.

Cauzele de retenţie de apă sunt următoarele:

-deficienţe nutriţionale

-funcţionalitate renală severă

-aportul inadecvat de anumite vitamine

-tulburări hepatice

-lipsa de minerale

-lipsa de antioxidanţi

-fast food-ul

-alergiile alimentare

-hipotiroidismul

-fumatul

Pe măsură ce îmbătrânim,stomacul nu mai digeră mâncarea corect,deoarece nu mai produce la fel de mult acid. Astfel,multe produse alimentare nedigerate trec în intestin,unde pot provoca leziuni,cum sunt inflamaţia şi iritarea peretelui intestinului.

Aşadar,peretele intestinului devine subţire şi permeabil,care permite bucăţilor nedigerate de alimente să ajungă în contact cu sângele. Sistemul imunitar reacţionează prin trimiterea de antibiotice,care pot provoca simptomele alergice,cum este retenţia de apă.

Alimentele care sunt principalii factori şi care cauzează retenţia de apă sunt ouăle şi produsele lactate. Dacă încercăm să nu le mai consumăm zilnic,o să slăbim.

Iată cum scapi de retenţia de apă:

Bea multă apă

Dacă crezi că ai putea scăpa de această problemă,prin consumul de mai puţină apă,nu este posibil. De fapt,primul şi cel mai bun sfat este să bei cât mai multă apă în fiecare zi,pe tot parcursul zilei,pentru că,consumul de mai puţină apă duce la deshidratare. Pentru efecte chiar mai bune,poţi combina apa cu o felie de lămâie sau portocală.

Fibrele

Trebuie să consumi legume proaspete şi fructe proaspete,care sunt fibrele şi antioxidanţii,pentru a ajuta la prevenirea cancerului şi retenţiei de apă. În mod similar ca în cazul apei,fibrele au proprietăţi de curăţare,care curăţă colonul şi tractul intestinal,eliminând astfel excesul de lichide.

Redu consumul de sare

Pentru o bună funcţionare a metabolismului,corpul are nevoie de 2-2.5 gr de sare zi cu zi. Sfatul este să consumi sare în limite normale şi înlocuieşte alimentele bogate în sodiu cu condimente,cum sunt ghimbirul,usturoiul,arpagicul şi legumele proaspete. În plus,consumul de alimente,cum sunt cartofii prăjiţi şi alte alimente care conţin sodiu pot cauza retenţia de apă.

 Cerealele şi fructele cu coajă lemnoasă  

Cerealele şi fructele cu coajă lemnoasă sunt bogate în vitamina B6,un nutrient care te va ajuta în caz că suferi de retenţie de apă. Fibrele sunt un alt ingredient care se găseşte în cereale,iar nucile sunt bogate în grăsimi. Mai mult decât atât,trebuie să le eviţi pe cele care sunt bogate în sodiu.

Consumă peşte gras

Acesta este bogat în acizi graşi esenţiali omega 3,care sunt importanţi pentru organism,astfel încât acestea trebuie să fie o parte regulată a meniul. Include în dietă consumul peştelui gras,cum este somonul şi tonul,de cel puţin două ori pe săptămână.

Pentru a menţine starea optimă de sănătate a corpului,dieta ta ar trebui să constea în 15% din orice aliment şi 85% din cereale,fructe,legume,nuci,peşte,seminţe şi soia.

Diureticele

Diureticele sunt extrem de utile în caz de retenţie de apă,pentru că cresc cantitatea de urină. Diureticele împiedică retenţia de apă,prin reglarea tensiunii arteriale şi tratarea insuficienţei cardiace şi bolile hepatice.

Cu toate acestea,nu uita că utilizarea prelungită a diureticelor poate cauza deshidratare,ceea ce duce la leziuni renale şi dezechilibru în nivelurile de sodiu şi potasiu,care sunt vitale pentru funcţionarea rinichilor,ficatului şi inimii.

Dacă vrei să scapi de retenţie de apă şi să menţii organismul sănătos şi funcţional,trebuie să consumi alimente proaspete şi să limitezi consumul de sare.