Ce să ştii despre forma inelelor de logodnă

1 72816 original jpg jpeg

Când un bărbat visează să îi ofere iubitei sale inelul de logodnă perfect, deseori ia în calcul doar mărimea pietrei şi tipul de metal preţios din care este făcut. Să fie din aur galben, să se asorteze cu verigheta şi piatra să fie cât mai mare, ca să ştie femeia cât de mult este iubită. Dacă îndeplineşte aceste criterii, tot ce rămâne de făcut este ca ea să zică DA.

Tăietura pietrei inelului de logodnă poate fi rotundă,ovală,tip lacrimă (pară),smarald,în formă de inimă sau stil prinţesă. Aceste tehnici complexe au apărut de-a lungul timpului şi au fost inspirate de personalitatea femeilor care şi-au dorit bijuterii cu diamante şlefuite cât mai sofisticat şi greu de reprodus. Iată semnificaţia celor mai des solicitate forme de piatră preţioasă.

Nu contează când iubitul îţi dăruieste inelul de logodnă,în ce loc şi dacă este din aur sau argint,cum nu contează nici cât de mare este piatra. Dacă vrea să-şi petreacă viaţa alături de tine înseamnă că te ştie suficient de bine încât să-ţi ofere inelul cu piatra potrivită personalităţii tale.

Inel cu piatră rotundă

De departe e cea mai întâlnită formă de piatră la inelele de logodnă,şi există şi o explicaţie pentru asta. Prima tăietură complicată a pietrei preţioase a fost rotundă. Cu 58 de faţete,aceasta a fost creată pentru a da cât mai multă strălucire posibilă. Forma sa circulară reprezintă dragostea fără sfârşit.

Femeile care cred că acest tip de inel le reprezintă sunt romantice,fidele şi,cumva,conservatoare. Uneori sunt reticente la nou.

Inel cu piatră stil prinţesă

Devenită din ce în ce mai populară,pentru că îmbină clasicul cu modernul,tăietura prinţesă este pătrată,având unghiurile sofisticate,ascuţite,cât să creeze şi mai multe sclipiri. Dacă adori astfel de pietre,cel mai probabil îţi place în viaţa ta mixul de tradiţional şi schimbare.

O femeie îndrăgostităde acest model de piatră este gata oricând să ocupe poziţia de lider în societate,şi tânjeşte şi pretinde atenţia cuvenită.

Inel cu piatră smarald

Feţele acestui inel sunt tăiate dreptunghiular,ca să creeze un efect optic unic. Există varianta cu tăietură pătrată tip emerald,care se numeşte „asscher“. Pietrele care sunt în aceste moduri şlefuite sunt ideale pentru femeile încrezătoare în forţele proprii.

Se spune că femeia care poartă un astfel de inel face piatra să strălucească,nu piatra îi dă strălucire femeii.

Inelul cu piatră ovală

Dacă ai degetele scurte,acest inel este perfect pentru tine,pentru că dă impresia că le ai mai lungi.

La fel de complexă ca tăietura rotundă,piatra ovală este aleasă de tradiţionalistele creative şi cu tendinţa spre individualitate.

Inel cu piatră radiant

Similară cu tăietura smarald,piatra radiant este dreptunghiulară,dar cu colţurile rotunjite,şi transformă cu totul o mână fină,cu degete scurte.

Femeile care preferă acest model de piatră se aseamănă cu cele care adoră tăietura prinţesă,adică radiază la fel de mult ca bijuteria pe care o poartă.

Curăţă bijuteriile acasă cu pastă de dinţi

Inelul cu piatră tip pară

Tăietura în stil pară sau lacrimă este una unică,cu toate că este inspirată din şlefuirea ovală. Femeia care iubeşte această formă este independentă,dar în sufletul ei are ascunsă o variantă a ei mai romantică.

De obicei,cea care alege inelul de logodnă cu piatra în formă de lacrimă stabileşte standarde înalte pentru sine şi cei din jurul său. În multe cazuri,este dificil să te ridici la asteptările ei.

Inelul cu piatră în formă de inimioară

Forma aceasta simbolizează romantismul pur,iar cele care iubesc bijuteriile cu pietre în formă de inimă privesc lumea printr-o lentilă colorată în roz.

De aceea,deseori se simt dezamăgite de realitate şi sunt copleşite când responsabilităţile căsniciei înlocuiesc nunta de basm şi luna de miere de vis.

Cele mai romantice filme din toate timpurile