Probleme în cuplu? Acest animal simpatic îţi poate salva relaţia. Ce au aflat cercetătorii

1 shutterstock 1646347387 jpg jpeg

Cu toţii ne dorim o relaţie de succes care să dureze toată viaţa. În cazul acesta, mulţi factori contribuie la menţinerea armoniei în cuplu, iar potrivit experţilor, prezenţa unui animăluţ simpatic ar putea fi cheia reuşitei.

Când vine vorba de alegerea animalului de companie, trebuie să te gândeşti la multe lucruri, cum ar fi: timpul pe care eşti dispus să îl petreci alături de el, dar şi condiţiile pe care poţi să i le oferi. Potrivit unui studiu, prezenţa unui câine în familie poate provoca circa 2.000 de certuri, mai exact 156 de certuri pe an, deoarece responsabilitatea îi poate obosi pe stăpâni. Totuşi, un studiu realizat recent, a constatat că un alt animăluţ simpatic poate aduce armonie şi îţi poate salva relaţia, în cazul în care aceasta nu mai este la fel ca la început.

Potrivit experţilor, deţinerea unei pisici poate fi cheia de succes într-o relaţie. Un studiu realizat de Purina Pro Plan, a constatat că pisicile pot consolida relaţiile şi îl pot ajuta pe stăpân să lege relaţii apropiate cu semenii: „S-a aflat că animelele de companie înveselesc şi transmit o stare bună. Mângâiatul pisicii poate, pur şi simplu, să scadă tensiunea arterială şi să reducă nivelul de cortizol, denumit adesea hormonul stresului‟, a precizat Andrea Syrtash, expert în relaţii, potrivit Yourtango.

Citeşte şi: Concluzii ştiinţifice neaşteptate. Pisicile îşi văd stăpânii ca pe părinţii lor, poate fi chiar mai mult decât o fac câinii

stanga
dreapta
2 shutterstock 1402868147 jpg jpeg

Expertul subliniază, de asemenea, că fericirea poate transforma o persoană într-una atractivă pentru cei din jur: „Calităţile pe care animalele de companie le pot scoate la iveală sunt: mai multă fericire, mai multă relaxare şi posibilitatea de a atrage noi oameni în viaţa noastră‟, a completat ea.

De ce acest animal îţi poate salva relaţia?

„Când ai un animal de companie, tu şi partenerul tău trebuie să lucraţi împreună pentru a avea grijă de animal. La urma urmei, pisica face parte din familie‟, spune specialistul, care subliniază că prezenţa unei pisici poate fi un lucru unificator în cuplu.

2 shutterstock 1402868147 jpg jpeg

Animalul de companie, precum pisica, poate convinge cuplurile să se împace după o ceartă. De exemplu, unii rămân împreună de dragul copiilor, iar alţii găsesc în pisica lor un factor comun care îi unesc: „Orice exerciţiu care încurajează oamenii să colaboreze, de la îngrijirea unei pisici, la renovarea unei locuinţe, încurajează comunicarea şi lucrul în echipă. Dragostea faţă de pisică poate ajuta la consolidarea relaţiei‟, completează Andrea Syrtash.

Citeşte şi: Plante pe care trebuie să le ţii departe de animalele de companie. Înfrumuseţează casa, însă pot fi toxice

De asemenea, specialistul a constatat că persoanele care deţin un animal de companie sunt percepute, precum persoane responsabile şi amabile: „De-a lungul anilor, am observat că persoanele care deţin animale de companie sunt percepute, precum persoane responsabile şi amabile. La urma urmei, atunci când ai un animal de companie, nu te gândeşti doar la tine‟.

Sursă foto: Shutterstock