«Bărcuţe» picante

1 53809 original jpg jpeg

Ingrediente: 8 cartofi mijlocii, 4 roşii, 100 g caşcaval, 50 g frunze de busuioc, 4 linguri smântână,1 linguriţă boia iute, 4 căţei usturoi, 2 linguri unt, sare, piper.

Cum se prepară:

1 Cartofii se spală bine (nu se curăţă de coajă) şi se pun la fiert în apă cu o linguriţă de sare.Se lasă să fiarbă pe jumătate,se scurg şi se lasă să se răcească. Se ­taie cartofii în jumătate,pe lung,şi sescobesc cu o linguriţă,lăsând o margine de circa 0,5 cm.

2 Din frunzele de busuioc se face un piure,iar roşiile se curăţă de seminţe. Miezul de la cartofii scobiţi se amestecă cu smântâna,se adaugă boiaua de ardei,busuiocul şi usturoiul pisat. În cele din urmă,se adaugă roşiile tăiate cubuleţe foarte mici,sare şi piper,după gust.

3 Jumătăţile de cartofi se ung cu unt topit,se umplu cu amestecul cu roşii şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute. Se scot,se presară cu caşcaval ras şi se introduc din nou la cuptor până când se rumenesc frumos. Se servesc calzi.



Recente

shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg