Cartofi copţi în coajã, cu smântână şi costiţă prăjită

Încercă această reţetă gustoasă cu cartofi copţi în coajã.
Ingrediente:
-4-6 cartofi roşii,mari,spălaţi bine
-4-6 felii de şunculiţă ţărănească Moldova în bucate,de aproximativ 1 cm grosime
-Un pahar de smântână fermentată
-2 linguri de untură de porc sau ulei de floarea soarelui
-O linguriţă de pătrunjel tocat
-O lingură de sare grunjoasă
Mod de preparare:
1. Încingeţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi 4 folii de aluminiu alimentar în pătrate cu latura de 22-23 cm. Ungeţi cartofii spălaţi,cu untura de porc,apoi frecaţi-i bine cu sare şi aşezaţi-i în mijlocul fiecărei folii de aluminiu,împăturind-o frumos. Aşezaţi pachetele de cartofi pe o tavă şi introduceţi tava în cuptor pentru 50-60 de minute.
2.În timp ce cartofii se coc,tăiaţi şunculiţa în fâşiuţe,eliminând şoricul,apoi prăjiţi-le într-o tigaie,fără adaos de grăsime,până devin crocante. Omogenizaţi smântâna cu un tel sau cu o lingură.
3.Verificaţi cartofii dacă sunt pătrunşi,înţepându-i cu o scobitoare. Dacă intră uşor,înseamnă ca sunt gata. Desfaceţi folia de aluminiu,aşezând cartofii pe farfurii. Acum crestaţi cartofii de-a lungul şi de-a latul,în formă de cruce,presând uşor lateralele acestora pentru a-i deschide.
4. Presăraţi fâşiuţele crocante de şunculiţă pe deschizăturile cartofilor,apoi turnaţi deasupra smântână,presărând în sfârşit pătrunjel tocat.
5. Serviţi cartofii fierbinţi.