Cea mai delicioasă reţetă de papanaşi cu dulceaţă de vişine

1 papanasi jpg jpeg

Este desertul copilăriei, iar gustul nu poate fi confundat, mai ales dacă este preparat după o reţetă originală. Papanaşii cu brânză, smântână şi dulceaţă de vişine îţi vor răsfăţa papilele gustative ori de câte ori alegi să-i faci. Încearcă-i în această variantă şi bucură-te de o experienţă culinară savuroasă!

Ingrediente:

  • 250 de grame de brânză de vaci bine scursă de zer,
  • 230-250 grame făină,
  • 1 linguriţă rasă de sare,
  • 1 linguriţă de scorţişoară,
  • 1 linguriţă de praf de copt,
  • 1 plic de zahăr vanilat (eu am pus zahăr vanilat brun, cu vanilie naturală),
  • 2 ouă întregi,
  • opţional, coajă rasă de lămâie.
  • dulceaţă de vişine
  • ulei

Citeşte şi:  Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post

Mod de preparare:

Într-un castron se pune brânză, se adaugă sarea, zahărul vanilat şi scorţişoară (dacă adăugaţi şi coajă rasă de lămâie, acum e momentul). Se adaugă şi o linguriţă de praf de copt.

Se mărunţeşte totul cu furculiţă şi se omogenizează, apoi se adaugă cele două ouă.

Se omogenizează ouăle şi brânză, se adaugă făînă şi se începe să se înglobeze cu o lingură, apoi se ia la frământat.

Cantitatea finală de făînă absorbită poate să varieze uşor în funcţie de mărimea ouălor, de gradul de umiditate al brânzei şi de puterea de a îngloba lichid a făinii.

Mie mi-au intrat întotdeauna între 230-250 de grame, uneori a fost nevoie de o lingură în plus pentru a obţine un aluat care nu nu trebuie să se lipească de mâini, dar nici nu trebuie să fie tare. Se presară planul de lucru cu făînă pentru că aluatul să nu se lipească.

Aluatul se împarte în 5 bucăţi mărişoare, pentru papanaşi, şi 5 bucăţi mai mici pentru binecunoscutul moţ (repet, se pot face din aceeaşi cantitate 6 papanaşi chiar indestulatori).

Bucăţile mici se modelează în formă de bilă, cele mari se rotunjesc, se turtesc şi cu ajutorul degetelor se formează la mijloc o gaură care se lărgeşte uşor, permiţând papanaşilor se se facă bine în interior în timpul prajirii.

Citeşte şi:  Paula Chirilă a dezvăluit cum a reuşit să slăbească 15 kilograme în două luni

Pentru prăjit, ideal este un vas de fontă. Se toarnă în vasul ales uleiul (trebuie să aibă o adâncime în vas de cel puţîn 5-6 cm.) şi se încinge pe foc potrivit până când o bucăţică mică de aluat plonjată în vas formează imediat bule de aer în jurul ei şi pluteşte deasupra uleiului, apoi se micşorează focul. Se prăjesc pe rând papanaşii până când se rumenesc.

Se scot pe hârtie absorbantă, îndepărtând uleiul în exces.

Se servesc papanaşii calzi, înecaţi în smântână şi garnisiţi cu dulceaţă, scrie stiriactuale.net.



Recente

2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg