Cea mai delicioasă reţetă de papanaşi cu dulceaţă de vişine

1 papanasi jpg jpeg

Este desertul copilăriei, iar gustul nu poate fi confundat, mai ales dacă este preparat după o reţetă originală. Papanaşii cu brânză, smântână şi dulceaţă de vişine îţi vor răsfăţa papilele gustative ori de câte ori alegi să-i faci. Încearcă-i în această variantă şi bucură-te de o experienţă culinară savuroasă!

Ingrediente:

  • 250 de grame de brânză de vaci bine scursă de zer,
  • 230-250 grame făină,
  • 1 linguriţă rasă de sare,
  • 1 linguriţă de scorţişoară,
  • 1 linguriţă de praf de copt,
  • 1 plic de zahăr vanilat (eu am pus zahăr vanilat brun, cu vanilie naturală),
  • 2 ouă întregi,
  • opţional, coajă rasă de lămâie.
  • dulceaţă de vişine
  • ulei

Citeşte şi:  Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post

Mod de preparare:

Într-un castron se pune brânză, se adaugă sarea, zahărul vanilat şi scorţişoară (dacă adăugaţi şi coajă rasă de lămâie, acum e momentul). Se adaugă şi o linguriţă de praf de copt.

Se mărunţeşte totul cu furculiţă şi se omogenizează, apoi se adaugă cele două ouă.

Se omogenizează ouăle şi brânză, se adaugă făînă şi se începe să se înglobeze cu o lingură, apoi se ia la frământat.

Cantitatea finală de făînă absorbită poate să varieze uşor în funcţie de mărimea ouălor, de gradul de umiditate al brânzei şi de puterea de a îngloba lichid a făinii.

Mie mi-au intrat întotdeauna între 230-250 de grame, uneori a fost nevoie de o lingură în plus pentru a obţine un aluat care nu nu trebuie să se lipească de mâini, dar nici nu trebuie să fie tare. Se presară planul de lucru cu făînă pentru că aluatul să nu se lipească.

Aluatul se împarte în 5 bucăţi mărişoare, pentru papanaşi, şi 5 bucăţi mai mici pentru binecunoscutul moţ (repet, se pot face din aceeaşi cantitate 6 papanaşi chiar indestulatori).

Bucăţile mici se modelează în formă de bilă, cele mari se rotunjesc, se turtesc şi cu ajutorul degetelor se formează la mijloc o gaură care se lărgeşte uşor, permiţând papanaşilor se se facă bine în interior în timpul prajirii.

Citeşte şi:  Paula Chirilă a dezvăluit cum a reuşit să slăbească 15 kilograme în două luni

Pentru prăjit, ideal este un vas de fontă. Se toarnă în vasul ales uleiul (trebuie să aibă o adâncime în vas de cel puţîn 5-6 cm.) şi se încinge pe foc potrivit până când o bucăţică mică de aluat plonjată în vas formează imediat bule de aer în jurul ei şi pluteşte deasupra uleiului, apoi se micşorează focul. Se prăjesc pe rând papanaşii până când se rumenesc.

Se scot pe hârtie absorbantă, îndepărtând uleiul în exces.

Se servesc papanaşii calzi, înecaţi în smântână şi garnisiţi cu dulceaţă, scrie stiriactuale.net.



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg